Vuil ovenglas, de natuurlijke remedie om het weer net zo glanzend en schoon te krijgen als voorheen

3

Het schoonmaken van je oven is belangrijk, vooral als je er vaak verschillende soorten voedsel in bereidt. Er zijn er die vlekken maken omdat ze op het glas en de wanden spatten, en andere die sterke geuren hebben die nauwelijks weggaan met een snelle veeg.

Dirty-oven-glass
Een vuile oven is natuurlijk voor niemand prettig, of bevredigend. Dus om ervoor te zorgen dat je kookt met een 100% hygiënisch, kiem- en bacterievrij apparaat, wil je een paar levensveranderende tips volgen voor elke huisvrouw ter wereld.

We weten dat alle delen van de oven schoonmaken moeilijk is, ook omdat het al een probleem is om de juiste producten te vinden, maar het is niet onmogelijk. Het enige wat je hoeft te doen is zoeken en proberen, en test na test zul je het ideale product vinden.

De oven schoonmaken, is het beter om de juiste chemische producten of natuurlijke producten te gebruiken?

Er zijn mensen die de juiste producten kopen voor het onderhoud van de huishoudoven en mensen die alleen natuurlijke ingrediënten gebruiken die nog steeds de beste resultaten opleveren zonder het milieu te vervuilen. Wat betreft de producten die gebruikt worden om de oven schoon te maken, moet je voorzichtig zijn omdat ze niet goed spoelen, waardoor het moeilijk is om alle sporen van het product te verwijderen. In dit geval loop je het risico dat je kookt in een oven die nog steeds geïmpregneerd is met giftige en gevaarlijke schoonmaakmiddelen.

Om ervoor te zorgen dat het apparaat lang meegaatis het aan te raden om wat moeite te steken in de verzorging en het onderhoud. Een van de moeilijkste onderdelen om te ontvetten is het glas. Je kunt uren bezig zijn met schoonmaken, spuiten, producten spuiten, polijsten enzovoort. Het resultaat is niet altijd het gewenste en laat een bittere smaak in de mond achter. Dit kan komen doordat je de verkeerde producten gebruikt, of doordat het in de loop van de tijd is verwaarloosd.

De oven schoonmaken met klassieke grootmoeders middeltjes

Om de oven schoon te maken, kun je klassieke grootmoeders middeltjes gebruiken om vuilvlekken te verwijderen, zodat het glas, maar ook het interieur, glanst, schoon is en lekker ruikt. De eerste twee natuurlijke producten zijn azijn en zuiveringszout. Je hebt 4 of 5 eetlepels zuiveringszout en wat witte azijn nodig.

Meng alles tot een glad en romig mengsel dat je op het glas smeert. Wrijf het vervolgens in met een zachte spons. Laat het tot slot 10-15 minuten inwerken.

Als er aangekoekte vlekken zijn, verwarmt u de oven tot maximaal 40-50 graden en gaat u verder met de reiniging. Wacht natuurlijk tot het een beetje is afgekoeld voordat je gaat schoonmaken, om jezelf niet te verbranden.

Noodreiniging, hoe verwijder je korsten

Voor noodreiniging, d.w.z. voor vlekken die moeilijk op te lossen zijn met zuiveringszout, is het raadzaam om een goede ontvetter te gebruiken die alle korsten zacht maakt.

Afwasmiddel is ook goed, maar je moet het verdunnen in water en niet op dezelfde manier gebruiken als je het gebruikt voor de afwas, anders duurt het te lang om af te spoelen en spoelt het misschien niet echt goed.

Waarom het glas ook van binnen vies wordt en hoe je het schoonmaakt

Het glas van de oven is geïsoleerd, wat betekent dat er dubbel glas is, met een holle ruimte tussen de twee ruiten. Dan zijn er nog de afdichtingen, die vaak slijten, waardoor er druppels saus of wat voor gerecht dan ook doorheen komen. Dit is de volgende stap in het proces.