Het houdt niet alleen ongedierte weg, maar elimineert ook onkruid: het ‘magische’ ingrediënt

4

Wist je dat er een magisch ingrediënt is dat ongedierte op afstand houdt en zelfs onkruid elimineert? Laten we eens kijken wat het is en hoe je het kunt gebruiken om deze voordelen te bereiken!

Du sel dans le pré

Je hoeft niet veel geld uit te geven om plantenplagen op afstand te houden, gebruik een magisch ingrediënt zoals baking soda , dat ook effectief is tegen onkruid. Hoe gebruik je het?  Hier lees je hoe je baking soda gebruikt en deze problemen oplost met een wonderbaarlijk en voordelig ingrediënt!

Parasites des plantes

Plantenplagen en onkruid

Met de komst van het zomerseizoen ontwaakt de natuur en beginnen veel mensen planten te kweken op het balkon, terras, in de tuin of op de moestuin. Het verlangen om fruit met je eigen handen te oogsten is onbetaalbaar, maar het is niet gemakkelijk om een goede oogst te krijgen als planten worden aangevallen door ongedierte.

De oplossing is om een bestrijdingsmiddel te kiezen dat effectief is in het elimineren van parasieten zonder planten te doden.

Het is niet gemakkelijk om een product te kiezen dat effectief is maar onschadelijk voor de gezondheid van de plant. Omdat de producten op de markt vaak chemicaliën bevatten en ook duur zijn. Daarom gebruiken we natuurlijke remedies en in dit geval, is er een goedkoop en gemakkelijk te vinden ingrediënt. Waar hebben we het over?  Zuiveringszout, dat je zeker in huis hebt en niet eens hoeft te kopen.

Zuiveringszout is uitstekend tegen parasieten en onkruid

Je hebt het waarschijnlijk nooit geweten, maar zuiveringszout is een effectief bestrijdingsmiddel. Het is een biologisch afbreekbaar en gemakkelijk aan te brengen ingrediënt en wordt veel gebruikt om planten te beschermen. Dit natuurlijke ingrediënt is in feite in staat om  ongedierte te verwijderen en is perfect voor het elimineren van verschillende soorten insecten zonder agressief te zijn voor planten.

Het ingrediënt heeft een breed werkingsspectrum en wordt ook gebruikt om aanvallen door ongedierte te voorkomen en om ze uit te schakelen als ze de planten al hebben aangevallen. Het houdt mijten en ander ongedierte weg dankzij de afstotende functie, zonder de planten te beschadigen.

Bicarbonate de sodium

De effectiviteit van zuiveringszout tegen onkruid

Baking soda is ook effectief in het doden van onkruid, dus het is goed om planten vrij te houden van verschillende soorten onkruid. Bijvoorbeeld, dit werkt in het geval van kweekgras of andere grassen die rond planten groeien en de kostbare voedingsstoffen vastleggen die nodig zijn voor hun weelderige groei.

Het voordeel van het gebruik van dit natuurlijke ingrediënt is ook dat het je geld bespaart in vergelijking met producten op de markt, omdat het een ingrediënt is dat heel weinig kost .

Perfect omdat het planten kan behandelen op een absoluut groene manier, het is milieuvriendelijk  vervuilt het milieu niet en verhoogt ook het zoutgehalte in de bodem  waardoor de gewasresultaten verbeteren.

Hoe zuiveringszout gebruiken bij planten

Of je het nu al in huis hebt of moet kopen, zuiveringszout is een heel goedkoop ingrediënt en je hoeft er niet veel geld voor uit te geven.

Je kunt dit ingrediënt op verschillende manieren toepassen, maar de meest praktische en handige is ongetwijfeld om een oplossing te maken die je overbrengt in een spuitfles en vervolgens rechtstreeks op de te behandelen planten spuit.Om een effectieve oplossing te maken, verdun 2 eetlepels bicarbonaat in een liter water en spuit het op planten om ze te ontdoen van ongedierte en onkruid.

Zorg ervoor dat je de resulterende oplossing goed schudt en op de planten spuit, waarbij je probeert de spray niet rechtstreeks op de bloemen en vruchten te richten. Voer deze handeling elke 20 dagen  uit, om een preventieve werking over een lange periode te bereiken en verdere aanvallen van plagen af te weren. De beste tijd om de behandeling uit te voeren is vroeg in de ochtend of na zonsondergang, ’s avonds.

De effecten zijn gegarandeerd en je kunt planten behandelen zonder exorbitante bedragen uit te geven, met een product waar je niet eens naar hoeft te zoeken omdat we het allemaal in de keuken hebben staan.