Zwarte lekken tussen tegels in huis, hoe je er in enkele minuten vanaf komt

1

Heeft u zwart voegsel op uw tegels?

tegels-voor-en-na
De zwarte voeg van tegels is een klassiek verschijnsel dat zich in elk type omgeving ontwikkelt. Na verloop van tijd wordt de witte lijn die de tegels scheidt vuil, waardoor een ontsierende zwarte halo ontstaat die op het eerste gezicht opvalt. In andere gevallen kan vocht het zwart worden versterken, wat gepaard gaat met schimmelsporen die moeilijk uit te roeien zijn. In deze gevallen kunnen zwarte tegelvoegen worden behandeld met een middel om ze in één stap weer wit en schoon te maken.

Welke ingrediënten moeten worden gebruikt om zwarte tegelvoegen te verwijderen?

Waar tegels zijn, zijn ook zwarte tegelvoegen, die geleidelijk ontstaan als vuil en vocht hun intrede doen. Het spreekt voor zich dat ze afschuwelijk om te zien en in ieder geval een teken van slechte hygiëne zijn, omdat het vocht ruimte laat voor schimmel in de hoeken.

De ingrediënten voor een krachtig mengsel zijn als volgt:

  • 100 gram zuiveringszout
  • 1 kopje bleekmiddel
  • 1 oude tandenborstel
Natriumbicarbonaat voor gewrichten

 

Baking soda is een van de meest gebruikte natuurlijke ingrediënten, dat veel toepassingen heeft in het huishouden en wellness. Het is ook geschikt voor het verwijderen van schimmelsporen en werkt als een reiniger om zwart vuil te verwijderen.

Het wordt gecombineerd met bleekmiddel om alle bacteriën en ziektekiemen te doden die rond de gewrichten woekeren. Kortom, twee ingrediënten die hand in hand gaan om schoon te maken, te ontsmetten en schimmel te verwijderen in één enkele stap.

Handeling en tips

Giet het bicarbonaat samen met het bleekmiddel in een kom en meng tot je een dikke, gladde pasta hebt. Breng de pasta vervolgens aan op de zwarte voegen en laat het 10 tot 15 minuten inwerken.

Neem een oude tandenborstel en borstel krachtig over alle voegen en laat het opnieuw 15 minuten inwerken. Spoel tot slot de gewrichten goed af met een vochtige doek of direct met de douchekop.

black-colour-escapes

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan bleekmiddel, een giftig ingrediënt dat niet altijd veilig te hanteren is. Het is belangrijk om handschoenen te dragen wanneer je dit werk uitvoert, laat de ramen open om te ventileren.

Een andere tip is om de tegels goed te drogen nadat u ze hebt afgespoeld om de eerder genoemde pasta te verwijderen. Dit is om de vochtigheid tegen te gaan zodat zwarte voegen niet na korte tijd weer verschijnen.

<img