Heerlijk ruikende kleding met 1 eetlepel hiervan in de wasmachine: vlekkeloze was

2

Wanneer we de kledingkast openen, willen we er zeker van zijn dat we altijd geparfumeerde kleding aan hebben om te zorgen voor een zachte maar aangename schone geur.

zachte handdoeken

Je hoeft geen netheidsfreak te zijn om kleding te willen dragen die lekker ruikt.

De onschatbare hulp inroepen van geparfumeerde wasmiddelen en/of wasverzachters is heel nuttig, maar niets is zo waterdicht als formules die alleen zijn gemaakt om je kleding en de binnenkant van je kledingkast te parfumeren.

Hoewel er geuren zijn naar ieders smaak, heeft geen enkele geur zoveel aanhangers als de geur die bekend staat als schoon ruiken.

Waarom ruiken sommige kleren slecht?

Heb je wel eens gehad dat je kleren slecht ruiken, zelfs nadat je ze gewassen hebt? Vaak zijn onze kleren geïmpregneerd met nare geurtjes nadat ze uit de wasmachine zijn gehaald en dit komt vaker voor dan we denken.

Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom je schone kleren slecht ruiken.

Vrouw snuift kleren die stinken
  • De wasmachine is vies
  • Kleren die in de wasmachine zijn achtergebleven
  • Stinkende kledingkast
  • Kleren die er te lang in hebben gezeten.

Vuile wasmachine

Een van de mogelijke oorzaken van stinkende kleding is een vuile wasmachine. Net als andere huishoudelijke apparaten moet de wasmachine minstens één keer per maand worden schoongemaakt: dit geldt ook voor het filter, het rubber en de trommel.

Je kunt een kort wasprogramma instellen op 90 graden Celsius om de machine schoon te maken.

Wanneer kleding in de wasmachine wordt gedaan, kan er vuil vast komen te zitten op twee specifieke plekken: de trommelafdichting en het wasmiddelbakje.

Na verloop van tijd vormt het mengsel van zeep, water, vuil en resten een ideale voedingsbodem voor geurvorming.

Kleren die in de wasmachine blijven

Geuren ontstaan wanneer bacteriën of schimmels zich vermenigvuldigen in de stoffen. De stofwisselingsprocessen van micro-organismen produceren onder andere zwavelhoudende verbindingen, die we waarnemen door hun onaangename geur.

Als je wilt voorkomen dat kleding onaangenaam gaat ruiken, moet je de bron van de ziektekiemen elimineren. Het hele proces moet hygiënisch zijn en vocht moet koste wat het kost worden vermeden.

Smeltende kledingkasten

We weten allemaal hoe belangrijk het is om onze huizen dagelijks te ventileren, ook onze kledingkasten zouden niet minder belangrijk moeten zijn.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀.

Normaal gesproken zouden we er zelfs een gewoonte van moeten maken om ze te luchten, de deuren wijd open te zetten en de frisse lucht die door de ramen naar binnen komt, zuurstof te laten geven aan onze kleding.