Sinaasappels, doe ze in de oven: deze zet zal je veel geld besparen

4

Wisten jullie dat je sinaasappels in de oven kunt leggen om perfect gedroogde sinaasappels te krijgen en er veel mooie dingen mee kunt maken? Ideaal voor het versieren van taarten, maar ook voor het parfumeren van het huis. In de oven gedroogde sinaasappels zijn gemakkelijk te bereiden, hier lees je hoe je ze kunt maken in plaats van kopen!

naranjas-en-el-horno

Het thuis maken van gedroogde sinaasappels is eenvoudig, je hoeft alleen maar een paar tips en waardevolle adviezen in acht te nemen om uitstekende resultaten te krijgen, net als de dure gekochte sinaasappels. Dat klopt, een zak van deze gestreepte sinaasappels kost een arm en een been en in korte tijd zijn ze op omdat iedereen ze lekker vindt. I

In feite zijn ze ideaal voor het maken van lekkere traktaties, zoals gedroogde sinaasappels met chocolade, of voor het versieren van taarten en andere lekkernijen om ze nog lekkerder te maken.

Geurig en zoet, ze zijn zeer populair met Kerstmis en zijn ook gemakkelijk te vinden in de vorm van boomdecoraties, een ongewone maar mooie manier om gedroogde sinaasappelschijfjes te gebruiken.

Je kunt ook prachtige middenstukken maken en de gedroogde sinaasappels toevoegen om er prachtige meesterwerken van te maken, die zeker indruk maken en charme en fascinatie toevoegen aan het huis.

Kortom, er zijn veel dingen die je kunt maken, maar hoe maak je ze zelf en hoef je ze niet te kopen? Simpel, volg gewoon een bepaalde procedure en je hebt gedroogde sinaasappels over om te maken wat je maar wilt, en je bespaart natuurlijk een hoop geld.

Hier vind je wat je nodig hebt en de juiste procedure om veel gedroogde sinaasappels te maken, en te versieren wat je maar wilt!

sinaasappels

Wat heb je nodig

Om gedroogde sinaasappels te maken heb je een paar dingen nodig die je toch al in huis hebt. Om bij de hand te hebben dit is wat je nodig hebt:

 • Verse sinaasappels
 • 1 mes
 • 2 keukenhanddoeken
 • Bakpapier
 • Oven en radiator

Voor het beste resultaat moet je kiezen voor verse sinaasappels met een perfect intacte schil, zonder vlekken of gaten. Zo droog je sinaasappels zodat je ze naar hartenlust kunt gebruiken.

citrus - citroenen en sinaasappels

Procedure

De procedure die je moet volgen om ze perfect droog te krijgen is eenvoudig, dit is wat je moet doen:

 • Snijd de sinaasappels in plakjes van ongeveer 3 – 5 mm en verwijder de buitenste die geen vruchtvlees in het midden bevatten
 • Plaats de sinaasappelschijfjes op een theedoek en leg de andere theedoek erop
 • Druk ze zachtjes aan met je handpalmen, Leg de sinaasappelschijfjes op het rooster waar je het bakpapier al hebt gelegd
 • Plaats het rooster in de oven als het nog koud is en open de ovendeur een beetje met een houten lepel
 • Zet de oven aan en zet hem op 100º
 • Laat de sinaasappels 3 – 4 uur drogen

Als ze sappiger zijn, kan het nog langer duren om te drogen. Als ze eenmaal droog zijn, kun je de oven uitzetten en de plakjes binnen op het rek laten liggen tot ze zijn afgekoeld.

Wat te doen nadat de sinaasappelschijfjes zijn afgekoeld

Zodra de sinaasappelschijfjes zijn afgekoeld, kun je het droogproces voltooien door de radiator aan te zetten en de radiator in de oven te plaatsen.