Hoe verwijder je kalk uit de douche?

k20 2

Als het tijd is om thuis te komen van onze dagelijkse klusjes, is er niets zo geruststellend als een lekkere warme douche. Het is alsof we de problemen van het dagelijks leven buiten ons lichaam laten en een laag van vrede, harmonie en frisheid genereren. We komen aan en gaan zonder aarzelen naar onze helende ruimte, maar komt er wel de juiste hoeveelheid water uit om ons doel te bereiken?

We maken het hele huis schoon, ook op de ongeziene plaatsen, maar waarderen we onze douche? Maken we hem zo schoon dat er elke keer dat we douchen het juiste water uitkomt? vrijwel zeker niet. Het is bijna zeker dat we beseffen dat hij vuil is als we merken dat er nauwelijks een druppeltje uit komt dat niet eens in de buurt komt van onze verwachtingen voor onze zo gewenste badkamer.

Douches worden vuil zoals elk ander deel van het huis. Meer nog, ze worden voortdurend blootgesteld aan water, dus schimmel en kalkaanslag zijn hun meest frequente gasten. Hierna leren we u de eenvoudigste technieken, zodat u echt goed kunt schoonmaken en weer kunt genieten van uw heilzame bad.

1 – Benodigdheden:

 • 1/2 liter witte azijn
 • een tandenborstel

2 – Stap voor stap:

 1. Draai voorzichtig aan de douchekop om hem los te schroeven van de tuit die hem vasthoudt.
 2. Als je de douchekop eenmaal in je hand hebt, kun je met de procedure beginnen
 3. Plaats 1/2 liter witte azijn in een steelpan
 4. Laat het op middelhoog vuur staan en laat het verwarmen totdat er belletjes beginnen te ontstaan. Of laat het niet koken
 5. Zodra er belletjes verschijnen, van het vuur halen
 6. Plaats de kop van de gieter in een andere grote pan
 7. Begin met de azijn beetje bij beetje over de gieter te gieten
 8. Je zult zien dat de azijn begint te bubbelen, wat betekent dat het de kleine gaatjes in je douche blootlegt.
 9. U laat de azijn nu minimaal twaalf uur in uw douche staan
 10. Na deze tijd verwijdert u de azijndouche en gaat u met een tandenborstel alle gaatjes eruit schrapen, zodat de meest hardnekkige resten er meteen uitkomen.
 11. Als dit proces is voltooid, gaat u over tot spoelen met schoon leidingwater
 12. Droog uw douche goed af
 13. Retourneer hem naar de uitloop zoals hij was. Open je douche en je zult zien dat er veel water uit komt.

Andere eenvoudige tips voor een zeer schone omgeving:

Het schoonmaken van de badkamer en de spullen daarin heeft een aantal trucs die we moeten weten. Allemaal heel eenvoudig in de praktijk te brengen.

 1. Als u weinig tijd hebt en er niet veel water uit uw douche komt, kunt u ervoor kiezen om een zak eromheen te doen waarin u witte azijn giet en die drie uur lang heel goed afsluit . Ga er vervolgens met een borstel overheen om het vuil te helpen verwijderen.
 2. Reinig de afvoer met een wenkbrauw- of wimperborstel. Telkens als u klaar bent met uw bad, laat u de borstel rond de binnenkant van de gaten lopen, met deze beweging draait u de haren die zich daar hebben afgezet.
 3. Stop nooit met het wassen van de binnenkant van uw douchegordijn, want door water en gebruik vormt zich schimmel. Haal het gewoon van de haken en stop het in de wasmachine.
 4. Verwijder vlekken van kranen of metalen voorwerpen. Snijd een schijfje citroen en wrijf het over de kranen, veeg het vervolgens af met een vochtige doek.