Toilet vol kalkaanslag, hoe maak ik het weer glanzend wit?

3

Er is een trucje om je toilet schoon te houden en heerlijk te laten ruiken. Met een beetje sluwheid heb je nooit meer last van vuil en geurtjes.

Agua-ingiallito
Zoals we allemaal weten, is de badkamer dekamer in huis die het meest vatbaar is voor nare geurtjes en hardnekkig vuil. De badkamer heeft constant en voortdurend onderhoud nodig: schoonmaken moet dagelijks gebeuren. Als dit niet dagelijks gebeurt, bestaat het risico dat hardnekkiger vuil dan normaal veel moeilijker te verwijderen is. Slechte geuren daarentegen zijn het resultaat van wat zich ophoopt in de verschillende leidingen: resten van organisch materiaal, zeep, haren.

Juist in de leidingen ontstaat een soort patina van extreem resistente microben, die zelfs met de krachtigste ontsmettingsmiddelen niet verdwijnen. De ontsmettingsmiddelen die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn erg goed, maar in deze gevallen misschien niet voldoende. De strijd tegen stinkende resten moet op een andere manier worden gevoerd, en het gebruik van één ingrediënt dat we allemaal in huis hebben, is voldoende.

Bevochtig dit in je toilet

De methode die we aanraden om je toilet constant fris en schoon te laten ruiken is moeiteloos en super effectief. Alles wat je nodig hebt is eenplastic fles en wat vloerreiniger. De fles moet de juiste maat hebben voor de stortbak van je toilet: je moet hem erin steken.

De eerste stap is om de vloerreiniger in de fles te gieten. De fles moet tot de rand gevuld zijn. Maak een gat in de bodem van de fles en steek hem snel in de toiletpot. Het product zal langzaam en gestaag vrijkomen en telkens als je het toilet doorspoelt, zal het geparfumeerde water in je pot stromen. Naast dat het lekker ruikt, draagt het ook bij aan de desinfectie van de toiletwanden. Van tijd tot tijd kun je een toiletborstel gebruiken om de bodem van de toiletpot te schrobben.

vies toilet

Het groene alternatief

Er is een veel groener en even effectief alternatief. Als je een groene en milieuvriendelijke keuze wilt maken, kun je je vloerreiniger vervangen door baksoda gemengd met druppels etherische olie. Het zuiveringszout heeft een desinfecterende en ontsmettende werking, terwijl de etherische olie een aangename geur aan de kamer geeft. Je kunt de olie van je voorkeur kiezen om de geur van je badkamer te personaliseren. Er is een grote verscheidenheid aan etherische oliën verkrijgbaar, ga naar een gespecialiseerde winkel en kies de olie met het lekkerste aroma.

De procedure is hetzelfde als hierboven: vul een geperforeerde plastic fles om ervoor te zorgen dat je gekozen producten langzaam vrijkomen. Open van tijd tot tijd het reservoir om te controleren hoeveel product er nog in zit en voeg indien nodig nog een dosis bicarbonaat en geparfumeerde etherische olie toe. Probeer deze techniek, je zult niet meer teruggaan! Het is een methode die een voortdurende desinfectie van het toilet garandeert zonder dat je constant hoeft in te grijpen: elke keer dat je doorspoelt, maak je je toilet schoon zonder dat je het doorhebt. .