Met deze natuurlijke meststof heb je het hele jaar door bloemen zonder kosten.

6

We vragen ons vaak af hoe we onze planten in perfecte conditie kunnen houden zonder onze toevlucht te hoeven nemen tot chemische meststoffen en industriële producten.

Natuurlijke meststof

Planten gezond houden is een onderwerp dat zowel beginners als experts in tuinieren interesseert. Afhankelijk van het seizoen en de temperaturen kunnen sommige planten inderdaad worden beïnvloed door het weer en er zwakker en minder gezond uitzien. Maar er is een 100% natuurlijke meststof waarmee je ze vitaal kunt houden zonder dat het je iets kost, en het is heel gemakkelijk te maken.

Hoe krijg je gezonde planten met organische mest

Naast de gewone meststoffen die zelfs in goed gesorteerde supermarkten worden verkocht, is er een volledig natuurlijke manier om voor je planten te zorgen, zodat je ze alle voedingsstoffen en mineralen kunt geven die ze nodig hebben. Je kunt je planten op natuurlijke wijze bemesten met wat algemeen wordt genoemdorganische meststof.

Hoe krijg je weelderige planten?

De naam suggereerthet gebruik van volledig natuurlijke grondstoffen, die goed zijn voor zowel het milieu, omdat chemische verbindingen worden vermeden, als voor de portemonnee, omdat het meestal zeer economische methoden zijn.Vaak zijn de planten die het meest mest nodig hebben de planten die net gekocht zijn. Vaak omdat ze niet goed zijn behandeld of gewoon omdat ze van locatie en blootstelling zijn veranderd, staan nieuw gekochte planten over het algemeen onder stress en hebben ze een flinke dosis vitaminen en mineralen nodig. En sommigen zullen verrast zijn om te horen dat zelfs vetplanten niet vrijgesteld zijn van bemesting. Onze planten hebben alleen stikstof, fosfor, kalium en voedingsstoffen nodig. Maar waar vinden we al deze nuttige mineralen voor onze planten? Heel eenvoudig, in een veel gekweekte vrucht, of liever gezegd in zijn schil: de banaan.

Weegbree meststof

Laten we eens kijken hoe je thuis in korte tijd en zonder kosten een effectieve meststof voor allerlei planten kunt maken.

Bananen gebruiken als compost

Een vrucht die rijk is aan voedingsstoffen en mineralen, niet alleen voor mensen maar ook voor planten, bananenschil leent zich perfect als compost, omdat het de eigen eigenschappen van de vrucht behoudt. Het enige wat je nodig hebt om je eigen biologische compost te maken zijn bananenschillen.Het maken is echt heel eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is de schillen in kleine stukjes te snijden en ze in een bak te doen. Giet er vervolgens een liter water in, dek het af en laat het minstens 3 uur staan. Na deze tijd neem je een zeef en giet je de vloeistof over in een fles of bak, met behoud van de schillen, die je vervolgens kunt gebruiken als compost of kunt weggooien bij het organisch afval. Na drie uur weken zijn de schillen klaar voor compostering.