Pluisjes op de trui, hier lees je hoe je er helemaal vanaf komt zonder iets te verpesten

5

Pluizen op truien zijn vervelend en helaas het belangrijkste probleem waar we elke winter mee te maken krijgen.

Pluis op truien

Om voor de hand liggende redenen dragen we in de winter zware kleding om warm te blijven en weg te zijn van de kou buiten, vooral in noordelijke gebieden, waar de temperatuur vaak nul graden of zelfs nog lager wordt.

Hoewel ze comfortabel zijn, zijn truien ook problematisch omdat ze de neiging hebben om vervelende pluisjes te ontwikkelen, die moeilijk te verwijderen zijn in één wasbeurt.

Truien met pluisjes moeten niet altijd worden weggegooid, dit is het juiste om te doen

Pluisjes die zich vormen op truien, of ze nu oud of nieuw zijn, van goede of slechte kwaliteit zijn gewoon textiel- en stofvezels die in het begin nauwelijks opvallen, maar vervolgens lelijk worden.

Vooral als ze nieuw of goed gemaakt zijn, loop je het risico rond te lopen en er smerig uit te zien, waardoor je zonder echte reden een slechte indruk van jezelf geeft. Als de eerste pluisjes zich beginnen te vormen, zijn er mensen die denken dat de trui niet meer bruikbaar is, dus gooien ze hem weg of houden ze hem alleen voor gelegenheden of rond het huis.

En dan zijn er mensen die alles proberen om er vanaf te komen en de trui weer zo goed als nieuw te maken. Methode na methode, de ene vinden die voldoening geeft is erg moeilijk, maar niet onmogelijk.

De goedkope methode die pluisjes in seconden verwijdert

In plaats van wie weet hoeveel geld uit te geven, kun je huismiddeltjes proberen die het probleem in enkele ogenblikken oplossen, zonder een cent uit te geven. Het enige wat je nodig hebt is een stuk schuurpapier, met een vaatwasspons.

Het eerste wat je moet doen is de brug nemen en deze goed uitspreiden op een vlakke ondergrond, zonder rimpels om hem niet te bederven. Wrijf er dan langzaam en voorzichtig over met het schuurpapier, vermijd te veel druk uit te oefenen en zo de trui voorgoed te verpesten.

Debewegingen van het schuurpapier moeten van boven naar beneden zijn. Neem vervolgens een spons en wrijf over de aangetaste plekken aan de schuurzijde. Op deze manier verdwijnen alle pluisjes en is het probleem voor minstens één of twee wasbeurten opgelost.

Als je geen schuurpapier hebt kun je ook een eenvoudige tandenborstel gebruiken, maar vermijd hard wrijven. De tandenborstel verwijdert de vlekjes die zich op de stof vormen.

Tot slot kun je ook een eenvoudige panty of een vochtige handdoek gebruiken, die je direct over de trui wrijft en de pluisjes meeneemt. De snelste oplossing is natuurlijk de pluizenborstel, die helaas soms niet veel voldoening geeft.

Waardoor gaan wollen truien zitten

Uiteraard moet je ook aandacht besteden aan het wassen, want verkeerd wassen kan de situatie alleen maar verergeren. Daarom is het beter om met de hand te wassen dan in de wasmachine, vooral als er maar een paar truien schoongemaakt hoeven te worden.

Als je daarentegen per se in de machine wilt wassen, moet je het aangegeven programma starten, d.w.z. het programma voor delicate kledingstukken, in koud water tussen 30 en 40 graden.