Leer hoe je avocado’s in potten kunt kweken zodat je ze nooit meer hoeft te kopen

3

Avocado’s zijn een van de meest voedzame en heerlijke vruchten, met uitstekende eigenschappen die onze gezondheid helpen beschermen en verbeteren, omdat ze rijk zijn aan vitamines zoals A, C en B, en voedingsstoffen zoals foliumzuur en kalium.

Bovendien helpen avocado’s om cholesterol en triglyceriden te verlagen, het gezichtsvermogen te verbeteren en de werking van het hart en de spijsvertering te optimaliseren. Kortom, er zijn duizend-en-één redenen om meer avocado’s te eten, maar slechts één obstakel: ze zijn erg duur.

Avocado’s worden geïmporteerd uit verre landen en deze reis is niet alleen slecht voor het milieu, maar heeft ook invloed op de uiteindelijke kosten.

Dat is precies waarom we uitleggen hoe je thuis een avocadoboom in pot plant Het is zeker niet gemakkelijk, maar de resultaten zullen echt uitstekend zijn.

Waar kan ik avocado’s kweken?

Allereerst moet je een plek kiezen op het terras of in de tuin goed blootgesteld aan de zon : avocado’s houden van zonlicht en het is essentieel voor hun groei. Als je geen terras of tuin hebt, kies dan een plek in de buurt van een raam om thuis avocado’s te kweken.

Zorg ervoor dat de grond rijk is aan voedingsstoffen en een lage pH heeft.

Hoe plant ik een avocadoboom in een pot?

Neem een avocadopit , was het goed en steek er drie tandenstokers in om een steun te maken die het boven een pot gevuld met water kan houden. Hierdoor kunnen de wortels van de avocado groeien en sterker worden om het gewicht van de plant te ondersteunen.

Zet de pot op een goed geventileerde, zonnige plek. Zodra de stengel van de plant is gegroeid en een hoogte van 15 centimeter heeft bereikt, knip je deze terug zodat er ongeveer 7 centimeter overblijft. Door dit te doen zal de stengel sterker worden, zullen er meer wortels en nieuwe bladeren groeien.

Zodra de eerste blaadjes verschijnen, kan de plant worden opgepot .

Verwijder de tandenstokers van het zaadje en plaats de plant in een pot gevuld met potgrond. Knip de bladeren af als de stengel meer dan 6 centimeter hoog is. Bladeren die hoger zijn dan 30 centimeter moeten worden afgeknipt.

Hoe avocadovrucht maken

De boom begint te groeien en de volgende stap is wachten tot hij vruchten draagt (dit duurt ongeveer 5 of 6 maanden). Avocadobomen dragen echter niet gemakkelijk vruchten en het kan jaren duren.

Een goede techniek die je kunt gebruiken om dit proces te versnellen is het uitvoeren van een enting. Er wordt een zijsnede in de plant gemaakt om meer stengels te laten groeien.

 

Vergeet niet om  de avocadoboom regelmatig water te geven .