Plant je paprika’s op deze manier en je zult een rijke, overvloedige oogst hebben.

4

Wil je weten hoe je een zeer rijke paprikateelt krijgt? Lees dan ons advies over dit onderwerp. Hier vind je alle details.

Planter des poivrons

Pepers groeien uit de bloem van de betreffende plant. Ze kunnen daarom worden beschouwd als echte vruchten, omdat er zaden in zitten. Niet iedereen deelt paprika’s echter in deze macro-categorie in. Paprika’s worden namelijk beschouwd als groenten, net als tomaten en aubergines. Afgezien van deze technische aspecten van het classificeren van paprika’s, worden ze gebruikt in de keuken om lekkere recepten te maken. Ze zijn perfect om van te genieten als voorgerecht of bijgerecht, maar ook als ingrediënt bij de bereiding van spectaculaire eerste of tweede gangen. De voordelen van paprika zijn talrijk. Voldoende consumptie van paprika verbetert het cardiovasculaire systeem en helpt het lichaam zichzelf te zuiveren. Paprika’s hebben opmerkelijke ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen en zijn ook rijk aan vitamine C en vitamine A. De vezels in paprika’s zijn ook goed voor de darmen. Paprika’s kunnen ook veilig in je tuin worden gekweekt, mits de grond een pH-waarde tussen 5,5 en 7 heeft en rijk is aan voedingsstoffen. Wil je weten hoe je een consistent bloeiende paprikateelt in je tuin krijgt? Hier is alles wat je moet weten over dit onderwerp.

Paprika’s oogsten in overvloed: dit is de ideale methode

Paprika’s moeten worden gekweekt in een gebied ” beschermd “. We bedoelen hiermee een kas of een specifiek deel van je tuin. De optimale en regelmatige controle van de klimatologische omstandigheden is namelijk essentieel voor een gezonde en veilige groei van de paprikaplant.

Poivrons

Iedereen die een moestuin verzorgt, weet hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan alles, van irrigatie en het voeden van de plant tot het controleren op ongedierte en andere parasieten. Het eerste wat je natuurlijk moet doen, is de grond voorbereiden waarop je paprikaplanten gaat planten. Het is raadzaam om de juiste meststof te kiezen voor het kweken van deze elementen. Mest of humus is zonder twijfel de beste natuurlijke meststof voor het kweken van deze planten. Paprika’s houden van kalium en calcium. Het is daarom aan te raden om een grond te kiezen die gevuld is met deze stoffen, als je geen mest beschikbaar hebt. Paprika’s hebben echter veel organische stof nodig. Alle organische stoffen moeten gelijkmatig door de grond worden gemengd. Alleen zo kunnen de wortels zich optimaal en ongehinderd ontwikkelen. Laten we eens kijken naar meer nuttige tips voor de ideale teelt van paprikaplanten. Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt.

Paprika kweken: een paar gerichte tips

Als je meer paprikaplanten wilt kweken, is het belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten. Bloemperken moeten niet te hoog worden gemaakt, omdat het water op het moment van de teelt in contact moet zijn met de plant en zoveel mogelijk aan de oppervlakte moet liggen.

Culture des poivrons

Om je tuin en dus ook je paprikaplanten beter te irrigeren, is het heel belangrijk om een druppelbevloeiingssysteem op te zetten. Om je paprikaplanten beter te beschermen, is het vervolgens aan te raden om te mulchen. Wat houdt mulchen in? Door de vrije grond in de ruimtes rond de verschillende planten af te dekken met plastic materiaal. Het licht zal met minder kracht naar de grond komen en onkruid zal niet rond je gekweekte planten groeien. Het zal ook raadzaam zijn om een natuurlijk systemisch fungicide te sproeien, zodat je al je gekweekte planten maximaal kunt beschermen. De aanval van ongedierte en parasieten kan namelijk de bladeren beschadigen en je werk in de tuin in gevaar brengen. Vanaf het moment dat ze geboren worden, hebben zaailingen extra zorg en aandacht nodig om te voorkomen dat ze worden aangevallen door parasieten en snel ziek worden. Onthoud dus altijd dat paprika’s overvloedig water geven nodig hebben, vooral tijdens de ontwikkeling. Zoals gezegd moet de bemesting voor het zaaien zeer massaal zijn. Als je al deze adviezen in de praktijk brengt, krijg je een rijk en overvloedig gewas paprika’s. Onderschat het waardevolle advies dat we je in dit artikel hebben gegeven niet.