Doe dit en je zult meer dan 3 maanden geen mieren meer hebben – je zult ze nergens meer zien.

5

Er zijn verschillende natuurlijke methoden om mieren uit je huis te houden zonder giftige chemicaliën te gebruiken. Hier is een methode die je een tijdje van mieren kan verlossen:

Ingrediënten en materialen :

 • Borax (boorzuur)
 • Poedersuiker
 • Warm water
 • Een klein potje (zoals een deksel)
 • Een roerstokje of lepel

Instructies :

 1. Meng de borax en suiker: Meng in de pot gelijke hoeveelheden borax en basterdsuiker. Je kunt bijvoorbeeld één eetlepel borax en één eetlepel suiker gebruiken.
 2. Warm water toevoegen: Giet warm water over het borax en suikermengsel om het op te lossen. Meng goed om een gelijkmatige oplossing te krijgen.
 3. Plaats de mierenval: Doordrenk een stuk katoen of een klein stuk papieren handdoek met de borax- en suikeroplossing. Plaats het in het deksel van de container.
 4. De val plaatsen:Plaats het deksel van de container met de mierenval op de plekken waar je mieren hebt opgemerkt. De mieren worden aangetrokken door de suiker en borax, maar borax is giftig voor ze.
 5. Bewaak de val: Houd de val in de gaten om te zien hoeveel mieren hij aantrekt. Als de val vol met dode mieren zit, vervang hem dan door een nieuwe.
 6. Vergelijk indien nodig: Blijf mierenvallen plaatsen in de probleemgebieden van je huis. Na verloop van tijd zou dit moeten helpen om de mierenpopulatie te verminderen.

Borax is een chemische stof die wordt gebruikt om insecten te bestrijden, maar er moet voorzichtig mee worden omgegaan. Zorg ervoor dat je dit mengsel buiten het bereik van kinderen en huisdieren houdt. Deze methode kan effectief zijn om mieren uit je huis te houden, maar als je een ernstige plaag hebt, kan het nodig zijn om een ongediertebestrijder te raadplegen om het probleem grondiger op te lossen.