Kakkerlakken, zet deze geurige plant in huis: ze haten het | ze zullen onmiddellijk verdwijnen

We kunnen ons huis schoonmaken wat we willen, maar het kakkerlakkenprobleem is daar niet van afhankelijk. Er is een onfeilbare manier om ze weg te houden!

Kakkerlakken in huis

Kakkerlakken zijn insecten die bestand zijn tegen en zich kunnen aanpassen aan bijna elke omgeving. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de oudste fossiele resten van kakkerlakken dateren uit een zeer oud tijdperk, het Carboon (354 miljoen jaar geleden). Deze insecten kunnen gemakkelijk onze huizen koloniseren en dit heeft niets te maken met de mate van netheid en de frequentie waarmee we schoonmaken.

Gelukkig is er een onfeilbare methode om ze te verjagen zonder gebruik te maken van insecticiden.

Een plant tegen kakkerlakken

Het is niet makkelijk om meteen te zien dat jehuis besmet is met kakkerlakken: het zijn insecten die zich op de kleinste en donkerste plekjes vestigen, en het is onwaarschijnlijk dat je ze voor je ogen ziet rondrennen. Misschien vind je er wel een onder een meubelstuk, achter een keukengerei of op zolder. Het zijn tenslotte ongedierte, dus je moet een manier vinden om ervan af te komen.

Blatta

De meest voorkomende en bekende methode is terecht die van insecticide. Het insecticide wordt beschouwd als een effectieve en onmiddellijke oplossing. Bij het gebruik ervan komen echter schadelijke stoffen vrij in de lucht, die vooral schadelijk kunnen zijn voor onze honden of katten.

We onthullen nu eenmethode die veel veiliger en heilzamer is: Het is eengeurplant die niet zo moeilijk te behandelen is (het vereist minimale inspanning) en die ook in de keuken kan worden gebruikt om onze gerechten te verrijken. Kakkerlakken haten de zeer sterke geuren die typisch zijn voor keukenplanten.

We hebben het over rozemarijn!

Rozemarijn

 

Om deze heerlijk aromatische plant tegen kakkerlakken te gebruiken, moet je een paar takjes afplukken en ze fijnhakken: alleen zo kan de plant zijngeur en essentiële olie vrijgeven. Daarna worden de kleine stukjes rozemarijn door het hele huis verspreid, waarbij zorgvuldig de plekken worden gekozen waar ze het meest waarschijnlijk te vinden zijn.

Er is een tweede onfeilbare en ecologische methode, en deze keer is knoflook de hoofdrolspeler. Neem een teentje knoflook, hak het fijn en doe het in water. Giet het mengsel vanknoflook en water in een bak met een verstuiver en laat het verdampen op de favoriete plekken van de kakkerlakken. Als je niet van knoflook houdt, kun je in plaats daarvan azijn gebruiken.