De wonderbaarlijke eigenschappen van postelein, hoe je het oogst en waar je het kunt vinden

2

Postelein is een plant die in het grootste deel van Italië groeit en tientallen gezondheidsvoordelen biedt. Bekend onder verschillende namen, waaronder porcellana en porcacchia, is de wetenschappelijke naam pourpier oleracea .

Deze uitstekende therapeutische plant werd door onze voorouders gebruikt om veel gezondheidsproblemen, zoals misselijkheid en koorts, te voorkomen en te behandelen. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van postelein .

Hart

Deze plant is zeer rijk aan omega-3, die essentieel zijn voor een goede werking van het cardiovasculaire systeem, de cholesterol verlagen en de bloedsomloop verbeteren.

Diureticum

Het eten van postelein helpt bij de urineproductie en de algemene nierfunctie, waardoor we residuen en schadelijke elementen uit het lichaam kunnen verwijderen.

Ontstekingsremmend

De samenstelling van de plant, rijk aan slijmstoffen, heeft ook ontstekingsremmende effecten en kan ontstekingen veroorzaakt door infecties helpen verlichten.

Antiseptisch en schimmelwerend

Postelein helpt de groei van bepaalde bacteriën te blokkeren, waardoor het immuunsysteem wordt versterkt. Het kan ook worden gebruikt om schimmels en parasieten te bestrijden.

Diabetes

Volgens recente onderzoeken zou postelein de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen, waardoor het een zeer gunstige groente is voor mensen die lijden aan diabetes.

Bloedarmoede

De vitaminen, mineralen en aminozuren in postelein kunnen de symptomen van bloedarmoede helpen verbeteren.

Antioxidant

Postelein bevat verbindingen zoals betalaïne, met antioxiderende eigenschappen die celschade kunnen verminderen en de effecten van vrije radicalen kunnen tegengaan.

Hoe postelein herkennen en gebruiken

Postelein is een spontane plant en moet als zodanig worden herkend Postelein ziet eruit als een kruipende plant, met vlezige, gladde bladeren en roodachtige stengels.

Deze plant kan rauw worden gegeten, op zichzelf of in een salade. Het is aan te raden om de jongste scheuten te kiezen, omdat deze zachter en lekkerder zijn. De stengel moet worden vermeden: hoewel eetbaar, is deze te hard en heeft een minder aangename smaak.