Hoe maak je goede zelfgemaakte Limoncello!

33
  1. Bereid de citroenschil: Was de citroenen zorgvuldig om vuil of was te verwijderen. Verwijder met een dunschiller of fijne rasp de schil van de citroenen en vermijd het bittere witte gedeelte.
  2. Meng de schil en alcohol: Doe de citroenschil in een grote glazen pot met een goed sluitend deksel. Giet de graanalcohol over de zeste. Sluit de pot goed af en zet hem minstens 7 dagen op een koele, donkere plaats om de smaken te laten ontwikkelen. Schud de pot elke dag voorzichtig.
  3. Bereid de suikersiroop: Bereid na de maceratieperiode de suikersiroop door het water te koken en de suiker toe te voegen. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat volledig afkoelen.
  4. Meng de suikersiroop en alcohol: Zodra de suikersiroop is afgekoeld, zeef je de citroenschil uit de graanalcohol met behulp van een zeef of kaasdoek. Meng de geïnfuseerde alcohol met de suikersiroop.
  5. Fles: Giet de Limoncello in schone, luchtdichte glazen flessen. Je kunt het mengsel ook een tweede keer filteren om een helderdere likeur te krijgen, als je dat wilt.
  6. Opslaan en serveren:Laat de Limoncello minstens 4 uur rusten in de koelkast voordat je het serveert. Meestal wordt het heel koud geserveerd, rechtstreeks uit de vriezer.
  7. Drank: Limoncello is een verfrissende drank, perfect als digestief na de maaltijd. Serveer het in kleine gekoelde glazen voor een authentieke ervaring.

  Zelfgemaakte Limoncello is een heerlijke citroenlikeur met een frisse, zoete smaak. Je kunt de zoetheid ook aanpassen door de hoeveelheid suikersiroop die je toevoegt aan te passen. Geniet van dit traditionele zelfgemaakte Italiaanse drankje!