Elke vrouw zou deze 7 tips met kruidnagel moeten kennen

324467013 2280968068751676 5309735190282174789 n 800x500 1 760x500 1

Bruin en hard na het drogen in de zon, heeft deze kruidnagelbloemknop een sterke, doordringende smaak. Deze specerij wordt al meer dan tweeduizend jaar in Azië gebruikt voor zijn therapeutische en culinaire eigenschappen. In de Middeleeuwen werd het in Europa geïntroduceerd en werd het even beroemd als peper.

De meeste kruidnagelgewassen ter wereld worden gebruikt voor de productie van Indonesische sigaretten. Deze bijzondere boom is delicaat en heeft ongeveer 8 jaar nodig om vruchten te produceren. De bloemknoppen worden geoogst voordat ze bloeien, en het gewas laat men drogen tot het een bruinachtige kleur krijgt.

1 – GIROFLE CLOUD TEGEN VENTER ZIEKTE

 

Een aftreksel van kruidnagel helpt tegen verschillende spijsverteringsproblemen, vooral tegen maagpijn en een opgeblazen gevoel.
Om het te bereiden, brouwt u 4 of 5 kruidnagels gedurende ongeveer tien minuten in een grote kop kokend water.

2 – KLOOTSTELLING TEGEN EEN SLECHTE GEUR

Om een slechte geur in de mond te voorkomen, zuigt u na elke maaltijd op een kruidnagel. Hierdoor krijg je een goede adem. Zeer goed voor tanden en adem.

3 – HET VERMINDERT TANDPIJN

 

Eugenol is een onschatbaar antisepticum in crisissituaties op pijnlijk tandvlees en tanden. “Het heeft een werking op de perifere morfine-receptoren, zenuwuiteinden die ons in staat stellen pijn autonoom waar te nemen”, verklaart Franck Dubus, doctor in de farmacie. Geef de voorkeur aan een olieachtige maceratie in mondwater of een moedertinctuur, die de risico’s van irritatie beperken.

4 –Hoe gebruik je kruidnagel voor intieme hygiëne

Kruidnagel is schimmelwerend, antibacterieel, antiseptisch en pijnstillend. Ze hebben veel antioxidanten, mineralen en vooral mangaan, omega-3 vetzuren, vezels en vitaminen.

Ingrediënten voor haar intieme toilet:

  • 1 theelepel zout
  • 200g kruidnagels
  • Warm water

Bereiding:

Giet gekookt water in een schone kom, voeg een beetje zout (1 theelepel) en ongeveer 200g kruidnagels toe en ga erop zitten zonder het hete water aan te raken om de warmte in je vagina te laten doordringen totdat het water is afgekoeld.

Dit kruidnagelbad verstrakt de vagina van buitenaf, bestrijdt infecties van buitenaf, geeft een honingpot uiterlijk en een aangename geur aan de vagina.

5 – KLEDINGEN VOOR RHUMA

Als u winterkwalen wilt voorkomen, overweeg dan de essentiële olie van kruidnagel. De antivirale en antibacteriële eigenschappen helpen u griep, verkoudheid en andere winterinfecties te voorkomen…

Eerste methode: verdun 1 tot 2 druppels essentiële olie in een theelepel olijfolie, in te nemen voor de maaltijd. Tweede methode: verdun 1 tot 2 druppels etherische olie op een klontje suiker, dat voor de maaltijd onder de tong wordt gesmolten. Welke techniek je ook gebruikt, je kunt het 1 tot 3 keer per dag gebruiken, gedurende maximaal een week.

6 – IN GEVAL VAN URINARY INFECTION (OF RENAL CALCULATIES)

334<figcapti