6 tips voor schoonmaken met zout voor een perfecte keuken

d16 2

Zout is een ingrediënt dat niet ontbreekt in onze keuken , maar het gebruik ervan mag niet beperkt blijven tot het kruiden van onze gerechten .

De eigenschappen ervan maken het een uitstekende bondgenoot bij het schoonmaken , daarom geven we in dit artikel enkele zoutreinigingstips voor een vlekkeloze keuken en kleding .

1. Pannen en potten

Strooi gewoon zout op het oppervlak , wacht 5 minuten en wrijf met een droge spons of papieren handdoek . Was met warm water en zeep .

2. Gootsteen

Om geurtjes te verwijderen , giet 1/2 kopje zout in de afvoer en laat een paar minuten koud water lopen . Doe dit een keer per week .

3. Verwijdert visgeur

Spuit uw potten en pannen in met dit ingrediënt en bedek ze met heet water . Laat het 30 minuten zitten en was het af .

4. Koelkast

Om koelkastvlekken te verwijderen , meng 1/4 kop zout met 1 kop water . Doe een doek met het mengsel , en zodra de koelkast leeg is , reinig elke hoek .

5. Koffievlekken en -resten

Als uw koffiepot vlekken vertoont , vul hem dan met ijsblokjes en voeg 1/3 kopje zout toe . Roer krachtig met een houten lepel , wacht tot het ijs gesmolten is en was zoals gewoonlijk .

6. Kopjes

Als uw kopjes bevlekt zijn , bedek de bodem met zout . Wrijf met een vochtige doek over de binnenkant tot de vlekken verdwijnen . Tenslotte afwassen met koud water .