Hoe kookpitten schoonmaken met vaatwastabletten

2

Het reinigen van je fornuizen met vaatwastabletten kan een effectieve manier zijn om vet, etensresten en hardnekkige vlekken te verwijderen. Hier lees je hoe:

Ingrediënten en benodigdheden:

 • Vaatwastabletten
 • Warm water
 • Een grote bak of gootsteen
 • Spons of afwasborstel
 • Rubberen handschoenen (optioneel)

Instructies :

 1. De branders verwijderen: Begin met het verwijderen van de branders uit het fornuis. De meeste branders kunnen worden verwijderd door ze voorzichtig van hun plaats te tillen. Zorg ervoor dat de branders koel zijn voordat je ze vastpakt.
 2. Vul een bak of gootsteen: Vul een bak of de gootsteen met heet water. Zorg ervoor dat het water heet genoeg is om de vaatwastabletten volledig op te lossen.
 3. Vaatwastabletten toevoegen: Plaats de branders in een bak of gootsteen gevuld met heet water. Voeg vervolgens een aantal vaatwastabletten toe aan het water. De hoeveelheid hangt af van de grootte van de branders en de hoeveelheid vuil.
 4. Inweken: Laat de branders minstens een uur, of indien mogelijk de hele nacht, in de oplossing weken. Hierdoor kunnen de vaatwastabletten het aangekoekte vet en vuil zachter maken.
 5. Voorzichtig schrobben: Gebruik na het weken een spons of afwasborstel om de branders voorzichtig te schrobben. Het vuil zou er makkelijker af moeten komen na het weken. Je kunt ook een plastic schraper of een oude tandenborstel gebruiken voor moeilijk bereikbare plekken.
 6. Spoelen en drogen: Spoel de branders grondig af in heet water om resten van vaatwastabletten te verwijderen. Zorg ervoor dat de branders volledig droog zijn voordat u ze terugplaatst op het fornuis.
 7. Vervangen:Vervang de branders op het fornuis zodra ze schoon en droog zijn.
 8. Reinig het fornuis: Maak van de gelegenheid gebruik om ook het oppervlak van het fornuis schoon te maken met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor uw type fornuis.

Deze methode zou je moeten helpen om je fornuisbranders effectief schoon te maken. Zorg er wel voor dat je de instructies op de verpakking van de vaatwastabletten volgt en voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het dragen van rubberen handschoenen indien nodig.