Bananen koken helpt om stress te verminderen, gewicht te verliezen, constipatie te bestrijden en de bloeddruk onder controle te houden

das kochen von bananen hilft stress zu reduzieren gewicht zu verlieren verstopfung zu bekampfen und den blutdruck zu kontrollieren 800x500 1

Bananenvoordelen :

  1. Stress

Stress heeft een negatief effect op onze gezondheid en versnelt de stofwisseling en het kaliumgehalte in het lichaam. Bananen, rijk aan kalium en tryptofaan bevattend – een eiwit dat het lichaam omzet in serotonine – kunnen de hartslag helpen normaliseren en kalmte en sereniteit brengen.

  1. Gezonde darmflora authentiek

Banaan is rijk aan probiotica, die de darmflora helpen activeren. Het werkt als een mild laxeermiddel voor de darmen en vermindert gas en een opgeblazen gevoel. Bovendien kan de pectine die hij bevat, gifstoffen en zware metalen uit het lichaam verwijderen.

  1. Bloeddruk

Het kalium in bananen helpt de bloeddruk in evenwicht te brengen. Het wordt aanbevolen elke ochtend een banaan te eten. Regelmatige consumptie van bananen, in combinatie met een vermindering van zout en verzadigd vet, kan het risico op een beroerte met 24% verminderen.

  1. Afvallen

Door zijn rijkdom aan wateroplosbare vezels bevordert de banaan het afvallen door te helpen de darmen regelmatig te legen en een gevoel van lichtheid te geven. Het water en de vezels vullen de maag snel en geven een verzadigd gevoel dat overeten en snacken kan voorkomen. Bovendien bevat het lipase, een vetverbrandend enzym dat als het grote voordeel van de banaan wordt beschouwd.

  1. Depressie

De banaan bevat tryptofaan, een eiwit dat wordt omgezet in serotonine en een ontspannend effect heeft op het lichaam. Daarom is slechts één banaan voldoende om het serotonineniveau te verhogen. Je zult je ontspannen en gelukkig voelen.

  1. Stoppen met roken

Bananen zijn rijk aan vitamine B6, kalium en magnesium, die het lichaam helpen een tekort aan nicotine te compenseren.

  1. Anaemie

Banaan is onmisbaar als je last hebt van bloedarmoede. Dankzij het hoge ijzergehalte verhoogt het de aanmaak van hemoglobine in het bloed.

  1. Concentratie

Kalium zit in grote hoeveelheden in bananen en bevordert de concentratie en het leervermogen.

Bananendrank voor goede ontspanning

Voor deze drank worden biologische, pesticidevrije bananen aanbevolen.

Ingrediënten :

  • 1 biologische banaan
  • sommige kaneeltjes

Bereiding :

Schil de bananen en snijd ze in plakjes.

Leg ze in een pan met kokend water en kook ze ongeveer tien minuten.

Verwijder de bananenschijfjes met een vergiet en leg ze op een bord.

Giet het water in een kopje, voeg eventueel een beetje kaneel toe en drink de drank voor het slapen gaan.

Je kunt de bananenschijfjes ook fijnmaken en bestrooien met een beetje kaneel.

Waarschuwing :

Vanwege het gehalte aan kaneel wordt deze drank niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Overmatig gebruik van deze kruiden kan hartkloppingen veroorzaken.