Giet de zuiveringszout in de plant: Een tuiniersvriend

3
Wist je dat zuiveringszout niet alleen perfect is voor het schoonmaken van je huis, maar dat je het ook in de tuin kunt gebruiken om je planten te helpen met een paar eenvoudige, nuttige en ingenieuze trucjes! Een paar snufjes zuiveringszout en de resultaten zijn echt ongelooflijk, probeer het maar te geloven!

Natriumbicarbonaat is een belangrijk natuurlijk ingrediënt voor milieuvriendelijk schoonmaken. Maar naast de vele toepassingen als ontsmettingsmiddel en ontvetter, en vaak gebruikt in de keuken als natuurlijk zuurdesem, kan het ook een waardevolle bondgenoot zijn in de tuin. Het is zelfs niet alleen handig om insecten op afstand te houden, maar ook om oude terracotta potten schoon te maken!  Laten we eens kijken hoe we dat doen

Bladluizen op afstand houden

Als onze plant is aangetast door bladluizen, nemen we een liter water, lossen daarin een lepel zuiveringszout op en laten dit oplossen. Vervolgens besproeien we de aangetaste grond met dit mengsel en herhalen dit na twee weken. Maar pas op dat je de bladeren of wortels van de plant zelf niet direct nat maakt!

Voor onkruid

Als je last hebt van onkruid tussen de tuintegels, is dit hoe je er vanaf komt. Neem een flinke lepel zuiveringszout en giet het over de zaailingen. Binnen een paar dagen zijn ze weg!Voor mieren Als je aan de andere kant merkt dat er een constante stroom mieren komt en gaat in de buurt van de ramen of deuren van je huis, kun je een poeder maken van suiker en zuiveringszout.Meng ze samen en laat het dan langs het getroffen gebied lopen.Terwijl de suiker de mieren aantrekt, is het zuiveringszout giftig voor ze, dus het houdt ze weg.

Pannen schoonmaken

Als we bevlekte, verouderde en vergeelde terracotta potten in de tuin hebben, kunnen we ze nieuw leven inblazen met een pasta van citroenzuur, zuiveringszout en maïzena.Meng de ingrediënten samen in een kom en meng met een beetje water. Dan nemen we het met een doek en strijken ermee over de plek waar de vaas het het meest nodig heeft, waarbij we het oppervlak afschrapen. In een mum van tijd zien de vazen er weer als nieuw uit.

Als schimmelwerend middel

Als de bladeren van onze planten bedekt zijn met schimmel, kunnen we een oplossing van water en zuiveringszout gebruiken om dit tegen te gaan. We doen het mengsel over in een spuitbus en spuiten het vervolgens op de bladeren om het zuiveringszout zijn werk te laten doen zonder de plant te beschadigen.