Schimmel in de badkamer? Verwijder het allemaal met deze methode:

6

 

schimmel-bad-10-cent

Je moet je huis altijd in de gaten houden, dat is een waarheid als een koe, vooral voor de vorming van ongewenste aangroeisels, zoals schimmel.

Schimmel kan zich namelijk gemakkelijk vormen op de muren van het huis, vooral op oude vloeren of in bijzonder vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Geen bleekmiddel om het te verwijderen, zoals velen adviseren, maar een aantal simpele middeltjes met goedkope ingrediënten die je zeker in huis hebt.

Verwijders tegen schimmel in de badkamer: dit zijn de ingrediënten die je voor een paar centen kunt vinden

Soms denken mensen dat veel uitgeven aan specifieke producten effectiever is om bepaalde huishoudelijke problemen op te lossen, zoals schimmel op de muren.

Natriumbicarbonaat

Niets kan meer fout zijn: Als je toevallig schimmel van je muren moet halen, heb je maar een paar ingrediënten nodig die je voor een paar euro in de supermarkt kunt vinden, zoals zuiveringszout, dat ongeveer 2 euro per kilo kost, of witte azijn, dat gemiddeld 80 cent voor een halve liter kost.

In feite is een van de eerste nuttige middelen om schimmel te verwijderen een mengsel van witte azijn, zuiveringszout en warm water, dat je in totaal een paar cent kost, gezien de hoeveelheden.

Om het te maken meng je precies de juiste hoeveelheid warm water, twee eetlepels zuiveringszout en veel witte azijn.

Meng het goed tot je een homogeen mengsel krijgt en breng het dan met een oude tandenborstel aan op de schimmelvlekken. Geleidelijk zullen de schimmelvlekken verdwijnen en als je klaar bent, spoel je ze af met lauw water.

Schimmel in de badkamer
Om schimmel permanent te verwijderen van badkamermuren en tegels, is waterstofperoxide in combinatie met zuiveringszout ook zeer effectief gebleken.

Maak een mengsel van waterstofperoxide en zuiveringszout, met een beetje water en afwasmiddel: breng dit mengsel met een leren doek of microvezeldoek aan op de aangetaste plek en gebruik vervolgens een borstel om de vlekken te verwijderen.

Natuurlijke remedies tegen schimmelvlekken

Naast de hierboven genoemde zijn er andere natuurlijke remedies tegen schimmelvlekken, die vervelende vlekken die ontstaan in de badkamer of andere kamers in huis.

Er is bijvoorbeeld vetzout dat dankzij zijn eigenschappen vocht kan vasthouden: giet het in een bakje en plaats het in de kamers waar je denkt dat het probleem vaker voorkomt.

Deze methode helpt om vocht vast te houden, dat wordt aangetrokken door het zout en niet door muren of tegels.

Een andere doe-het-zelf-oplossing tegen schimmel kan een m