Maïszetmeelmasker om droog en broos haar te herstellen

a20 1 950x500 1

Het kan gebeuren, na het verven van je haar, dat je besluit om de kleur te veranderen en het moet bleken. Een proces dat, hoewel het ons in staat stelt de gewenste verandering aan te brengen, het haar ongezond en droog en broos maakt.

Als je haar zijn glans verliest, dof wordt en ruw aanvoelt, kun je een zeer effectief doe-het-zelf haarmasker bereiden om het er weer oorspronkelijk uit te laten zien.

In dit artikel leggen we uit hoe je beschadigd haar in 20 minuten kunt herstellen met een maïzenamasker, dat je thuis kunt bereiden met gemakkelijk verkrijgbare en zeer goedkope ingrediënten.

Je hebt nodig:

  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel amandelolie
  • 1 eetlepel haarconditioner
  • 1 eetlepel honing
  • 500ml water

Verwarm het water en voeg, voordat het kookt, de maïzena toe en roer tot het volledig is opgelost. Haal van het vuur en zeef door een zeef.

Giet in een vorm en voeg de amandelolie, citroenmelisse en honing toe en meng goed tot het mengsel goed gemengd is. Zorg ervoor dat er geen klontjes zijn.

Breng het maïszetmeel haarmasker aan op vochtig haar en masseer het lichtjes in met je vingers. Afdekken met een kapje en na ongeveer 20 minuten grondig uitspoelen met water en wassen met een bij voorkeur neutrale shampoo.

Breng het masker om de drie dagen aan gedurende ongeveer een maand. Na deze periode zal uw haar zijn oorspronkelijke uiterlijk hebben teruggekregen.