Anthurium verwelkt? Gooi het niet weg, als je dit doet zal het na een dag weer herleven.

2

Anthurium is een van de favoriete planten van vrouwen, een prachtige, superkleurige, traditionele bloem die in elk huis niet mag ontbreken en bovendien een goed voorteken is.

Anthurium verwelkt remedies

Het verzorgen van deze plant is heel eenvoudig, het kan zelfs een cadeau-idee zijn voor diegenen die geen groene vingers hebben of te veel tijd besteden aan bloemen en planten.

Om ervoor te zorgen dat de zaailing goed leeft en maanden of jaren overleeft, is het voldoende om hem op een goed verlichte plek te zetten, waarbij blootstelling aan direct zonlicht wordt vermeden, bij een temperatuur tussen de 20 en 22 graden. De minimumtemperatuur waarboven hij nooit mag stijgen is 16 graden.

De anthurium moet uit de buurt van tocht worden gehouden en in geen geval in de buurt van een radiator, want dan kan hij ook uitdrogen.

Hoe verzorg je anthuriums snel en gemakkelijk

Om anthuriums goed te verzorgen, moet je ze water geven wanneer ze het nodig hebben, zonder het te overdrijven. In de winter is het dus voldoende om de plant één keer per week water te geven en in de zomer twee keer per week zonder te overdrijven, waarbij je altijd controleert of het de juiste hoeveelheid is.

Het is niet nodig om zoveel water te geven, maar om de plant te besproeien om hem te verfrissen. Anthurium die binnenshuis wordt gekweekt, moet een doorlatende grond hebben, zodat de wortels altijd vochtig blijven en lucht kunnen opnemen terwijl ze een goede drainage hebben.

anthurium sano

Dan zijn voedingsstoffen natuurlijk belangrijk, die voor deze plant net als voor elke andere plant nooit mogen ontbreken. Daarom is het aan te raden om speciale grond voor Anthuriums te kopen om aan de normale grond toe te voegen, of als alternatief kun je ook orchideeëngrond gebruiken.

Wanneer de plant water geven en wanneer niet

In het vroege voorjaar kun je de plant verplanten om de aanmaak van nieuwe scheuten te stimuleren. Als de bladeren plotseling van kleur veranderen er bruin uitzien, kan dit komen doordat de plant te weinig of te veel water krijgt.

Raak daarom voor het water geven het bodemsubstraat aan en geef alleen water als het droog is. Als het echter nat is, kun je beter wachten. Als de bladeren geel worden, betekent dit waarschijnlijk dat de plant te veel licht krijgt, dus is het beter om de plant te verplaatsen naar een meer afgelegen plek om hem te beschermen.

Vergeelde bladeren en bloemen: de oplossing

Vergeelde bladeren of verwelkte bloemen moeten worden verwijderd om de vorming van nieuwe bloemen te stimuleren. Op deze manier wordt de zaailing bladhoudend zonder dat je iets anders hoeft te doen. Als de plant al vol droge bladeren zit, is het aan te raden om direct in te grijpen op