Gewoon een druppel citroen in melk: geen boodschappen meer in de winkel

1

Voeg melk en citroensap toe en je gaat nooit meer naar de winkel om het te kopen. Je zult versteld staan van de resultaten die je kunt krijgen.

citroen in melk

U weet misschien niet dat thuis kaas maken heel eenvoudig is en dat u maar twee ingrediënten nodig hebt: melk en citroen. Met deze twee ingrediënten kun je in een handomdraai kaas maken en bovendien heb je maar heel weinig stappen nodig om het resultaat te bereiken.

melk en citroen

Je kunt het nu proberen als je melk en citroen in huis hebt, twee ingrediënten die nooit ontbreken. Dus laten we alle stappen doorlopen die je moet volgen om zelfgemaakte kaas te maken met als laatste toevoeging nog een recept dat je nog meer versteld zal doen staan.

Homemade kaas met melk en citroen

Om je eigen zelfgemaakte kaas te maken heb je melk nodig, bij voorkeur vers van een betrouwbare zuivelfabriek, anders gebruik je gewone melk uit de supermarkt. Giet 1,5 liter in een steelpan en verwarm het op een laag vuur. Nu heb je de citroen nodig.

queso-casero

Neem een citroen, pers hem uit en zeef hem.Nu kun je het citroensap beetje bij beetje in de melk gieten die op het vuur staat. Voeg het beetje bij beetje toe en roer met een houten lepel. Als alle citroen is toegevoegd, zet je het vuur uit en blijf je roeren.

Na een paar minuten roeren kun je het mengsel zeven met behulp van een stuk gaas om het in een zeef te doen. Scheid vervolgens de wei met de verkregen kaas. Knijp goed uit en doe de wei terug in de pan, voeg twee theelepels zout toe.

resultaat zelfgemaakte kaas

Nu kun je het gaas bij de kaas doen en het een paar minuten laten garen, ongeveer 3 minuten is genoeg. Nu is de kaas klaar en hoef je alleen nog maar een “fuscella”-vorm te nemen om het mengsel met het gaas erin te gieten. Doe er een gewicht bovenop en