Haarlak, spray het op de deurklink: het is erg belangrijk

3

Waarom je altijd lak op je deurklink moet spuiten, het is heel belangrijk voor de gezondheid van je huis.

make-up met haarlak

We gaan je een methode laten zien waarmee je je huis beter kunt verzorgen en dat is onder andere met haarlak.

Haarlak: samenstelling

Haarlak is een cosmetisch product dat wordt gebruikt om het haar te fixeren en in model te brengen. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals spray, mousse of gel, en kan worden gebruikt op droog of nat haar.

Het bestaat voornamelijk uit alcohol en water, maar kan ook andere ingrediënten bevatten zoals harsen, oliën en conserveringsmiddelen. Harsen worden gebruikt om een stevige, vochtbestendige structuur te creëren, terwijl oliën helpen om het haar te voeden en te hydrateren. Conserveringsmiddelen, zoals formaldehyde, worden gebruikt om de levensduur van het product te verlengen en de groei van schimmels en bacteriën te voorkomen.

Hairspray
Haarlak wordt gebruikt om een grote verscheidenheid aan stijlen te creëren, van de meest natuurlijke tot de meest uitgebreide. Het kan gebruikt worden om een sluike, rechte look te creëren of om volume en textuur aan het haar toe te voegen. Haarlak wordt ook gebruikt om het haar op zijn plaats te houden bij het creëren van complexe kapsels.

Het is echter belangrijk om spaarzaam met haarlak om te gaan om klonteren en beschadiging van het haar te voorkomen. Het is ook belangrijk om haarlak van goede kwaliteit te gebruiken om het haar niet te beschadigen en huidirritatie te voorkomen. Voordat je er een voor je haar koopt, is het belangrijk om de labels zorgvuldig te lezen om de ingrediënten te kennen en de risico’s in te schatten.

Wist je dat je het ook kunt gebruiken voor thuisverzorging? Daarom zou je altijd wat op je deurknop moeten spuiten.

Waarom zou je het op je deurknop moeten spuiten

Er zijn verschillende soorten haarlak op de markt, waarvan sommige ook betwistbare ingrediënten kunnen bevatten zoals ftalaten en formaldehyde.

Ftalaten worden gebruikt als verdunners, maar langdurige blootstelling kan endocriene functies aantasten. De formaldehyde die als conserveermiddel wordt gebruikt, heeft daarentegen ook andere functies die weinig te maken hebben met mensen en de verzorging van hun uiterlijk.

Spray-voor-het-huis

Deze stof is effectief in het voorkomen van de groei van schimmels en bacteriën. Precies daarom raden sommige mensen aan om de lak op de deurknop te spuiten om een van de meest aangeraakte delen van het huis te ontsmetten.

Deurknoppen zijn een van de meest aangeraakte oppervlakken in een gebouw en kunnen daarom een belangrijke bron voor de overdracht van bacteriën en virussen zijn. Bacteriën en virussen kunnen enkele uren actief blijven op oppervlakken zoals deurknoppen, hoewel ze waarschijnlijk minder lang actief blijven.

Reiniging en desinfectie.