Leer hoe u een kapotte rits van uw spijkerbroek, tas of jas in enkele minuten kunt repareren

ghhtt 950x500 1

Zo nuttig en praktisch als ze zijn, zozeer zelfs dat ze worden beschouwd als een revolutie in de kledingindustrie, hebben ritsen slechts één minpunt: ze gaan vaak gemakkelijk kapot en het lijkt bijna onmogelijk ze te repareren.

Dat is vooral vervelend als het gaat om een rits van een broek, of misschien een jas of een pas gekochte tas. In deze gevallen is het altijd goed om een directe reparatietip te hebben.

Een kapotte of vastzittende rits kan een ware marteling zijn, maar er zijn verschillende oplossingen en wij hebben de meest effectieve hieronder op een rijtje gezet.

1. Cursor van de ketting af

Gebruik een tang om de ketting op zijn plaats te houden, terwijl u met een schroevendraaier de juiste opening in het schuifstuk maakt waar de ketting doorheen moet. De opening moet klein zijn, net genoeg voor de tanden van de ketting.
Zodra beide delen geplaatst zijn, drukt u lichtjes op de schuifknop om alle delen samen te voegen en vast te zetten, en beweegt u hem op en neer.

2. Gebroken afzuigkap

Soms kan door slijtage de trekker, het stukje metaal dat we vastpakken om de rits te openen, breken of losraken.
Gebruik een schroevendraaier om het deel waaraan de trekker is bevestigd op te tillen, om er een stuk dunne stof in te steken dat de trekker zelf vervangt.

3. Vastzittende rits

Een rits kan om verschillende redenen vastlopen, maar een truc die in bijna alle gevallen werkt is een beetje vaseline of lippenbalsem tussen de tanden van de rits te doen.
Dit zou voldoende moeten zijn om een vastzittend scharnier te deblokkeren.

4. Uitgevallen tanden

Je hebt lijm, een wattenstaafje en een schaar nodig. Knip het plastic buisje van het wattenstaafje in zeer kleine stukjes.
Neem een stukje, knip een inkeping in een uiteinde en leg het op het gebied waar de tand ontbreekt.