Zuiveringszout verwijdert 96% van de pesticiden uit fruit en groenten

1

Het is waar dat zuiveringszout (of natriumbicarbonaat) soms wordt aanbevolen voor het schoonmaken van fruit en groenten om resten van pesticiden, vuil en was te verminderen. Het is echter belangrijk om op te merken dat wetenschappelijke studies en solide bewijs over de effectiviteit van zuiveringszout in het verwijderen van precies 96% van de pesticiden uit groenten en fruit beperkt zijn.

Baking soda is een veelzijdig ingrediënt dat wordt gebruikt voor veel huishoudelijke reinigingstoepassingen, waaronder het reinigen van voedingsmiddelen. Hier lees je hoe je het kunt gebruiken om je groenten en fruit schoon te maken:

Ingrediënten:

  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 liter water

Instructies :

  1. Bereid de oplossing: Meng in een grote kom of schone gootsteen een theelepel zuiveringszout met een liter lauw water. Roer goed om het zuiveringszout op te lossen.
  2. Zuip fruit en groenten: Dompel het fruit en de groenten die je wilt schoonmaken onder in de zuiveringszoutoplossing. Laat ze ongeveer 5 tot 15 minuten weken.
  3. Voorzichtig schrobben (indien nodig): Als het fruit of de groenten hardnekkige vlekken of vuil hebben, kun je ze voorzichtig schrobben met een groenteborstel of een zachte spons.
  4. Spoel overvloedig:Spoel fruit en groenten grondig af onder stromend water om alle resten zuiveringszout te verwijderen. Zorg ervoor dat je genoeg hebt afgespoeld om alle zuiveringszout te verwijderen.
  5. Drogen: Droog fruit en groenten met een schone handdoek of laat ze aan de lucht drogen voordat je ze eet.

Baking soda kan helpen bij het verwijderen van bepaalde onzuiverheden uit fruit en groenten, maar het garandeert niet noodzakelijkerwijs de verwijdering van alle resten van bestrijdingsmiddelen. De beste manier om residuen van bestrijdingsmiddelen te verminderen is om producten grondig te wassen en te schrobben onder stromend water, zelfs als je geen zuiveringszout gebruikt. Je kunt ook overwegen om biologische producten te kopen of je eigen groenten en fruit te kweken om de blootstelling aan pesticiden te minimaliseren.