Wasmachine, wat gebeurt er met de was als je er te veel wasmiddel in doet? Wie zag dat aankomen?

1

Het is gemakkelijk om te veel wasmiddel in de wasmachine te doen – maak gewoon een fout bij het inschatten van de mate van vervuiling of de hoeveelheid wasgoed en de schep wordt twee keer zo groot.

Wasmiddel

Na zo’n fout, alsof er niets gebeurd is, zien we de was niet meer. Er zit veel sop in de centrifugetrommel, dat zelfs uit het ladecompartiment kan komen. Laten we eens kijken hoe we dit kunnen voorkomen en wat we moeten doen

Wasmachine, wat gebeurt er met wasgoed met te veel wasmiddel

Na het laden van de wasmachine zijn we klaar om het gebruikelijke wasmiddel erin te doen, maar van tijd tot tijd vragen we ons af of we zeker weten dat we de juiste hoeveelheid wasmiddel in de wasmachine hebben gedaan?.

Het doel van wasmiddel is om kleding schoon te maken, maar als er meer wasmiddel dan vuil is om op in te werken, kan het vuil impregneren in de vezels en, ironisch genoeg, nieuw vuil worden. Het resultaat?

Hand giet wasmiddel in wasmachine
kleding die voortijdig bederft omdat de wasmachine het meerdere keren probeert schoon te maken.

Hoewel je op het eerste gezicht zou denken dat het kledingstuk goed gereinigd is, kunnen juist de meest gevoelige huiden beschadigd raken door irritaties en allergieën als gevolg van deze resten.

Vrouw met huidirritatie

Deze kleine deeltjes zijn niet zichtbaar op de stof van je kleding, maar hun aanwezigheid veroorzaakt problemen waarvan je het bestaan niet vermoedde en kan leiden tot een bezoek aan de dermatoloog. En dat allemaal door een teveel aan wasmiddel in de wasmachine.

Bovendien kan al deze overtollige zeep de wasmachine beschadigen, die zelfs kapot kan gaan, dus het is goed om te weten wat je in deze gevallen moet doen.

 Schuim in de patrijspoort van de wasmachine

Laten we om te beginnen het idee uit de wereld helpen dat “meer is beter“, omdat veel mensen ten onrechte denken dat meer wasmiddel in de wasmachine het wasgoed beter schoonmaakt.