Varen, met één druppel hiervan vermenigvuldigt de plant zich oneindig in 2 minuten

2

Varen zijn prachtige, puur decoratieve planten die behoren tot de bryofyten- of gymnospermenfamilie. Het zijn oude en rustieke planten die worden gekweekt om interieurs en zelfs exterieurs te verfraaien.

varen

Het bijzondere aan de varen is het overblijvende bladerdek, dat elke grootte en vorm kan hebben, alles verschilt per soort.

Varens zijn zeer oude planten en kunnen worden herkend aan hun bladeren, die bladeren worden genoemd. De jongste zijn opgerold, hun vorm wordt pastoraal riet genoemd. Er zijn spontane varens die in Italië gevonden zijn en varens van exotische oorsprong die groot zijn en die gebruikt worden om vloeren te versieren.

De bijzonderheid van varens

Hun bijzonderheid is dat ze wel wortels, bladeren, stengels, merg en vaten hebben, maar geen voortplantingsorganen, dus ze hebben geen zaden en kunnen zich alleen voortplanten door sporen.

Als de spore op de grond valt, wordt hijvervoerd door de wind en ontstaat er een andere plant. Er zijn veel varensoorten in de tuin, sommige vind je in het kreupelhout, sommige hebben water nodig en sommige hebben alleen lichte grond nodig.

Over het algemeen kan geen enkele varen goed tegen water. In de zomer is het raadzaam om het blad van de varens te stomen om een hoge luchtvochtigheid te behouden, maar zonder te veel water te geven pomdat een teveel aan water de dood van de plant kan veroorzaken.

Bloeiende plant wat en hoe te doen om er goed voor te zorgen

In ieder geval moet de kamerplant worden beschermd tegen direct zonlicht, hij moet zo ver mogelijk van warmtebronnen worden geplaatst, zoals radiatoren, de keuken, verschillende kachels, het is noodzakelijk om hem te stomen als het te warm is of als er een radiator aanstaat.

Vervolgens moet hij regelmatig water krijgen. In de zomer moet hij om de dag water krijgen en in de winter maar twee keer per week. Dan is het raadzaam om kalkvrij water te gebruiken, bijvoorbeeld het water dat we drinken of het water dat we gebruiken om te strijken.

Bemesting van de grond van varens en van alle planten

Maar bovenal is de verzorging van de grond fundamenteel en niet te onderschatten. Dit mag niet worden onderschat: bemest de grond elke week.

.jpg-2.jpg
Het is noodzakelijk om een mestkorrel te gebruiken of wat je maar wilt, want verwaarlozing van de grond of onvoldoende verzorging betekent al een dode of bijna dode zaailing. Het is niet alleen nodig om de planten water te geven en te snoeien wanneer dat nodig is. Verzorging is altijd nodig.

Hoe de plant te bemesten, met een natuurlijk product

In dit verband kan men niet nalaten een natuurlijke meststof te noemen die veel voldoening kan geven en waarvan velen met groene vingers en goed geïnformeerd al weten hoe ze die moeten gebruiken.

Onder de natuurlijke meststoffen zijn er veel die ongelooflijk duur zijn, die misschien wel werken maar tegelijkertijd niet iedereen kan het zich veroorloven om ze te kopen. Dus hier is de oplossing.

Dit is koffiedik, dat zuur is en heel goed werkt.