Geen mieren meer in de voorraadkast met de stopper-methode: je ziet niet eens een schaduw

3

Weet je niet hoe je van mieren in je voorraadkast afkomt? Hier is een effectieve en natuurlijke manier om ze uit de buurt van je eten te houden.

Nooit meer mieren

Het kan heel vaak voorkomen dat je mieren thuis aantreft op zoek naar voedsel. Een enkele mier is misschien niet eens alarmerend, maar een kleine mier hoeft maar een makkelijke toegang tot voedsel te vinden en al snel wordt je voorraadkast overspoeld door mieren. Hier lees je hoe je voorgoed van ze afkomt in je keuken.

Mieren in huis: wat veroorzaakt ze?

Hoe hard we ook ons best doen om ze uit huis te houden, mieren zijn vaak hardnekkig en als ze een goede plek vinden om voedsel in te slaan of te nestelen, komen ze snel terug. Het probleem van mieren in huis is niet alleen beperkt tot mensen met een tuin of terras vol planten. Deze kleine insecten, die bekend staan als onvermoeibare werkers en arbeiders, graven vaak echte holen, zelfs binnen muren en kruipruimtes, en zijn zo in staat om hogere verdiepingen te bereiken en het huis binnen te komen vanuit de meest ondenkbare plaatsen.

Heel vaak zijn een paar etensresten, misschien in een hoekje onder de keuken, genoeg om de eerste mier aan te trekken, die dan een bergingsteam oproept. En het duurt maar heel even, soms enkele minuten, voordat je last hebt van mieren. Hoewel het geen gevaarlijke insecten zijn voor mensen, leidt hun aanwezigheid in huiselijke kring er onvermijdelijk toe dat we de voorraad in de voorraadkast die het doelwit van de plaag is geweest, moeten weggooien en vervolgens overgaan tot een grondige schoonmaak. Een grote klus dus, die vaak slechts enkele dagen duurt voordat de mieren terugkeren.

Houd mieren uit de voorraadkast

Er zijn veel afweermiddelen op de markt om mieren uit huis te houden. Ze variëren van eenvoudige sprays tot echte vallen met vergiftigd voedsel dat de mieren meenemen naar hun hol en het hele nest vergiftigen. Hoewel deze methoden effectief zijn, zijn ze nogal barbaars voor insecten die geen gevaar vormen voor mensen. Dus laten we eens kijken hoe je mieren op een natuurlijke manier weg kunt houden en zonder deze kleine insecten ook maar iets aan te doen.

Hoe houd je mieren uit de voorraadkast

Het kan allemaal gebeuren. Misschien is het je nog niet opgevallen dat een miertje in je voorraadkast rommelt, en dan elke dag doe je de deur open en vind je een hele kolonie mieren die zich tegoed doet aan je boodschappen. Alles wat niet in luchtdichte potten zit, is een gemakkelijk doelwit. Mieren ruiken veel beter dan wij en kunnen zelfs door stopverf heen knagen. Dus voor hen is het openen van een scheur in een pak koekjes kinderspel.

Het eerste instinct is natuurlijk om wat afweermiddel te spuiten en alles weg te gooien, maar dat is niet bepaald de beste methode. Als je toch met mieren besmet voedsel wilt weggooien, doe het dan in een dikke zak en gooi het meteen weg om te voorkomen dat het zich verspreidt naar andere delen van het huis. Daarnaast wordt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen sterk afgeraden.