Hier zijn 7 voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan probiotica: anti-ballooning voedingsmiddelen

aliments anti ballonnements 750x422 1

Een gezonde darm is niet alleen essentieel om maag- en darmproblemen te voorkomen. De darm is een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem en is ook van vitaal belang voor een goede opname van voedingsstoffen. De darmflora speelt een zeer belangrijke rol in ons lichaam, en probiotica hebben daar een direct effect op. Het eten van probiotisch voedsel is een gemakkelijke en veilige manier om goedaardige bacteriën in het spijsverteringsstelsel te introduceren, die zich in het maagdarmkanaal zullen vermenigvuldigen en zullen helpen een gezonde spijsvertering te behouden. De darmflora speelt een zeer belangrijke rol in ons lichaam, en probiotica hebben daar een direct effect op. Het consumeren van probiotisch voedsel is een gemakkelijke en veilige manier om goedaardige bacteriën in het spijsverteringsstelsel te introduceren, die zich in het maagdarmkanaal zullen vermenigvuldigen en helpen de darmflora gezond te houden.

  • Kefir: een drank op basis van gefermenteerde melk, bevat uitstekende voedingsstoffen zoals probiotica, vitamine B12, calcium, foliumzuur en magnesium.
  • Yoghurt: misschien wel het bekendste probiotische voedingsmiddel. Vergeet niet dat niet alle yoghurt hetzelfde is: kies er een die 100% natuurlijk is en zonder toegevoegde suiker.
  • Kombucha: dit is een gezoete, gefermenteerde thee die vitaminen, zuren, enzymen en probiotica bevat die essentieel zijn voor onze gezondheid. Het verbetert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en geeft ons energie.
  • Miso: een gefermenteerde specerij op basis van soja en granen. Dit Japanse voedsel is een van de beste voor het reguleren van de spijsvertering en het verminderen van hartziekten.
  • Tempeh: afkomstig uit Indonesië, dit voedsel is afgeleid van de fermentatie van sojabonen. Populair onder vegetariërs, het is een uitstekende vervanger voor vlees vanwege het hoge gehalte aan eiwitten, mineralen, vitaminen en probiotica.
  • Natuurlijke gist: zeer heilzaam vanwege de grote hoeveelheid levende en goedaardige bacteriën in het fermentatieproces.
  • Kimchi: een gerecht van Koreaanse oorsprong bestaande uit groenten gefermenteerd met kruiden. Het heeft vergelijkbare eigenschappen als kombucha.