Piante secche e marce, con questo rimedio si riprenderanno rapidamente

9

Droge, rotte planten vinden is zeker een van de ergste dingen die kunnen gebeuren, want het betekent afscheid nemen van de zaailing.

the-solution-for-plants

Na zoveel maanden opoffering en waarschijnlijk ook veel geld uitgegeven te hebben, is er niets ergers. Een van de planten die gemakkelijk beschadigd raken omdat ze speciale zorg nodig hebben, is de orchidee.

Wat er mis mee is, zijn de wortels, die zelfs kunnen gaan rotten ondanks dat je erop let de plant goed water te geven, zonder het te overdrijven.

Hoe verzorg je je orchidee

Orchideeën, bijvoorbeeld, zijn prachtige planten die vreugde brengen, maar hebben goede ventilatie nodig, anders sterven ze door verstikking. Ze worden verondersteld aan bomen te groeien, dus als je ze behandelt zoals andere kamerplanten, worden de bladeren plotseling geel, rotten de wortels en vallen de bloemen eraf. Wees voorzichtig, want dit kan niet alleen met dit soort planten gebeuren, maar met allemaal.

Gelukkig zijn er, zelfs als de wortels gedeeltelijk of helemaal dood zijn, mogelijkheden die je hoop geven dat je de plant kunt redden. Volg gewoon een paar speciale tips om de plant snel en gemakkelijk weer tot leven te brengen.

Hoe je kunt zien of de plant droog, dood of bijna dood is door naar de bladeren te kijken

Als de bladeren geel zijn, heeft de plant waarschijnlijk te weinig water gekregen of is de grond te lang nat geweest. Waterstagnatie zorgt ervoor dat de wortels gaan rotten en de plant plotseling sterft. Als de bladeren daarentegen verschrompeld zijn, betekent dit dat de plant niet genoeg water heeft gekregen, daardoor is hij uitgedroogd.

Over het algemeen gaat een plant rotten omdat hij te veel water krijgt en de wortels niet de tijd krijgen om uit te drogen, omdat er te vaak water wordt gegeven. Een tweede hypothese kan simpelweg zijn dat het water in de schotel stagneert, wat ook de verspreiding van infecties door schimmels of andere parasieten bevordert.

Hoe red je een bijna dode plant

Om de plant te redden, trek je de stekker uit het stopcontact, verwijder je al het substraat dat de wortels bedekt, verwijder je de rotte bladeren en laat je alleen de gezonde bladeren achter. De gezonde bladeren zijn de groene of witte bladeren, terwijl de rotte of droge bladeren bruin of zwart zijn.

Volgende stap is het steriliseren van de wortel met 3% waterstofperoxide, plaats de zaailing in een nieuwe pot met droog substraat en bevochtig elk blad met keukenpapier, zodat het hydrateert. Als je dit gedaan hebt, wacht je ten minste twee of drie dagen voordat je water geeft en de plant zou weer bijna perfect gezond moeten zijn, alsof hij net gekocht is.

De tweede methode is zeker effectief en klaar om een leven of levens te redden

Een tweede.