Geen tuin nodig, zo kweek je thuis gratis aardbeien

5
.

.

Wil je weten hoe je thuis aardbeien kweekt, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Aardbeien kweken

Maak je geen zorgen, aardbeien zijn een van die gewassen die met een paar basiszorg en een paar eenvoudige regels om te onthouden, je zullen belonen met de lekkerste aardbeien die je ooit hebt geproefd.

Hoe kweek je thuis aardbeien

De beste aardbeien die je kunt proeven zijn de thuis geteelde. Voor de verkoop in de supermarkt worden ze meestaleen beetje groen geplukt (anders zouden ze de consument niet in goede staat bereiken), waardoor de aardbei niet alle suikers kan produceren waartoe hij in staat is.

Hoe aardbeien kweken

Dus hoe meer suiker een aardbei produceert, hoe meer aardbeiensmaak hij heeft. Door ze thuis te kweken, kun je ze op het juiste moment oogsten, wanneer ze al boordevol suikers en voedingsstoffen zitten.

Welke aardbeiensoort kun je het beste kweken?

Er zijn veel soorten aardbeien, elk met verschillende bloeitijden: sommige bloeien één keer per jaar, andere staan het hele jaar in bloei. Vergis je niet, de verzorging voor alle soorten is vrijwel hetzelfde, je hoeft alleen maar de soorten te kiezen die je het meest aanspreken of die je het meest opwinden.

Wilde aardbeiplant

Wilde aardbeien zijn superklein, maar ze maken het goed met een zeer intense smaak, ze zijn zeer productief en, als je thuis geen ideaal licht hebt, zijn ze ook het lekkerst. Ze zijn bijna niet te vinden in supermarkten omdat ze niet goed houdbaar zijn, ze moeten dezelfde dag dat ze geplukt zijn nog gegeten worden.

Waar aardbeien planten: licht en klimaat

Aardbeien zijn een goede bron van antioxidanten, waaronder anthocyanen, die ze hun karakteristieke rode kleur geven.

Antioxidanten helpencellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen en kunnen voordelen hebben voor de gezondheid, zoals het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker. Allemaal redenen om ze altijd vers en gratis te eten.

Vruchten houden van de zon, dus kies een zonnige plek, met ongeveer zeven uur direct zonlicht. Maar hoewel het een groot liefhebber van de zon is, verdraagt het schaduw heel goed, hoewel de productie dan veel lager zal zijn.

Dit fruit is bestand tegen een breed temperatuurbereik.De optimale temperatuur, waar nieuwe stengels, bloemen en vruchten zich ontwikkelen, is 10-13ºC ’s nachts en 18-22ºC overdag.

Om ze binnenshuis te kweken heb je niet veel nodig, zet gewoon wat plastic flessen opzij, hoe breder hoe beter. Snijd ze vervolgens doormidden met een cutter en vervolgens met een satéprikker.