Come coltivare cipolle e aglio in una vecchia scatola di polistirolo: facilissimo

4

Als je uien en knoflook wilt kweken, moet je weten dat het makkelijke planten zijn en dat je ze in de tuin of in potten op het balkon kunt kweken.

Uien kweken

Laten we eens kijken hoe je uien en knoflook kunt kweken, allemaal in een oude polystyreen doos

Uien en knoflook

Uien en knoflook zijn zeer voedzaam en gezond voedsel. Tot de voedingswaarden van uien behoren koolhydraten, vezels, eiwitten, vetten, folaten en vitamine C en B6. Maar ook foliumzuur en kalium, net als in knoflook, en allemaal in verschillende waarden. Beide voedingsmiddelen bevatten ook kleine hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium, fosfor en zink.

 

Hoe uien en knoflook te kweken

Wat allergieën betreft, kunnen zowel uien als knoflook bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Symptomen zijn onder andere jeuk, uitslag, zwelling van de lippen, tong en gezicht en ademhalingsmoeilijkheden.

Over het algemeen komen knoflookallergieën minder vaak voor dan uienallergieën. Als je echter vermoedt dat je een allergie hebt voor een van deze voedingsmiddelen, is het belangrijk om een arts te raadplegen voor een nauwkeurige evaluatie.

Zowel uien als knoflook kunnen rauw of gekookt worden gegeten en worden in veel internationale gerechten gebruikt.

Witte, rode en gouden uien

Om de maximale voordelen van uien te krijgen, is hethet beste om ze rauw of niet gaar te eten. Hoge temperaturen kunnen sommige vitaminen en voedingsstoffen in uien vernietigen.

Rauwe uienkunnen worden toegevoegd aan salades of sandwiches om een vleugje smaak en knapperigheid toe te voegen. Om te voorkomen dat uien bitter worden of hun smaak verliezen tijdens het koken, is het beter om uien langzaam te koken, in plaats van op hoog vuur.

Rauwe knoflook is de beste manier om de maximale voordelen van knoflook te krijgen. Je kunt het fijnmalen en toevoegen aan salades, sauzen, marinades en vinaigrettes.

Het kan aan het einde van het koken worden toegevoegd om te voorkomen dat het zijn smaak en heilzame eigenschappen verliest.

Knoflookkoppen
Over het algemeen is het belangrijk om verse uien en knoflook te kiezen en ze op een koele, droge plaats te bewaren. Voordat je ze gebruikt, moet je ze opnieuw