Munt altijd fris en weelderig, maar alleen als je het op deze onverwachte plek plant

5

Je kunt altijd verse munt in huis hebben. Zo krijg je een bladerrijke plant: die moet je precies op deze plek zetten.

Weelderige munt

Munt is een populaire aromatische plant die veel in de keuken wordt gebruikt. De intense en frisse smaak maakt het een van de populairste kruiden, vooral in de zomer. Het wordt vaak gebruikt bij salades, warme gerechten en sommige desserts, maar ook bij dranken. Het wordt echter ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals het ontgeuren van het huis en schoonmaken.

De eigenschappen zijn gevarieerd en zeer heilzaam. Pepermunt bevordert de spijsvertering en zorgt vooral voor een frisse adem. Daarnaast heeft het een uitstekende antibacteriële werking en heeft het ook invloed op de luchtwegen. Juist daarom moet het altijd beschikbaar zijn.

mint

Het is altijd goed om er een voorraad van aan te leggen, maar uiteindelijk verwelkt het. In plaats daarvan kun je het kweken, zodat het altijd beschikbaar is en je kunt het in een pot of in de tuin doen. Hier lees je hoe je dat moet doen en alle nuttige tips.

Munt planten: de juiste plek is hier

Zoals we al zeiden, is munt planten vrij eenvoudig en kan het zowel in een pot als in de tuin. Het belangrijkste is echter dat het op een heel specifieke plek moet gebeuren. Deze plek moet een bodem hebben die rijk is aan voedingsstoffen. Dit zorgt ervoor dat de munt goed aanslaat en gezond en weelderig groeit.

Als je je realiseert dat je rijke grond nodig hebt, kun je de munt in potten of in de tuin planten. Doe gewoon de juiste aarde in de pot en je krijgt hetzelfde resultaat. Om je muntplant in een pot op je balkon of vensterbank te zetten, heb je het volgende nodig.

Eerst heb je een pot van minstens 45 centimeter nodig om er helemaal in te kunnen. Je kunt zaden of stekken gebruiken. De laatste methode is erg snel en gemakkelijk in vergelijking met zaden en heeft de voorkeur. In feite hoef je het stekje alleen maar in water te wortelen en het dan te planten. Begin in de lente met het kweken van munt.

Je hebt je pot munt al en moet nog even wachten tot hij groeit. <Vergeet niet om hem aan zonlicht bloot te stellen en de grond altijd vochtig te houden. Vooral de jongere planten hebben last van droogte en kunnen afsterven. Maar laten we nu eens kijken hoe je de plant in de tuin kunt planten.

mint-in-the-garden

Op dezelfde manier kun je ook munt in je tuin planten.Kies een hoek die groot genoeg is en niet goed genoeg Zorg ervoor dat je de grond verrijkt en ga dan verder met planten door middel van zaden of stekken. In dit geval kun je de plant, die buiten staat, op koude en regenachtige dagen afdekken met dekzeilen, hoewel het altijd aan te raden is om de plant in de lente te planten, wanneer de temperaturen warmer zijn.

Een andere belangrijke factor is de meststof Zelfs voor de geest is dit een fundamentele stap.