DE ENIGE MANIER OM GEDROOGDE BASILICUM TE BEWAREN: HET IS EEN KOSTBARE HULPBRON IN DE KEUKEN

2

De enige manier om gedroogde basilicum te bewaren is op deze manier. Vandaag geven we je een tip over hoe je alle delen van deze prachtige aromatische plant kunt gebruiken.

Comment conserver le basilic séché

Basilicum alsof het vers is ?  Ja, het is mogelijk, maar alleen als je deze techniek, die alleen boeren kennen  in de praktijk brengt Klaar om verrast te worden?

EIGENSCHAPPEN VAN BASILICUM

Een aromatische plant met een zeer aangename geur, basilicum is perfect om een sterke, intense noot toe te voegen aan onze gerechten. Maar de deugden houden zeker niet op bij de keuken. Voor kenners van complementaire en Ayurvedische geneeskunde vertegenwoordigen basilicumblaadjes een werkelijk kostbare schat en nu gaan we samen ontdekken waarom.

Feuilles de basilic

Wist je dat deze plant je kan helpen bij het oplossen van bepaalde veelvoorkomende problemen ? Als je last hebt van dyspepsie of meteorisme  kan het kauwen op 3 basilicumblaadjes de oplossing zijn voor je probleem. Je kunt ze ook gebruiken om een afkooksel of een kruidenthee te maken: het digestieve en zuiverende effect is gegarandeerd.

Het is niet moeilijk om deze prachtige, geurige aromatische plant te kweken. Met de juiste zorg kun je  verse, gezonde basilicum tot wel een jaar lang hebben. Bovendien weet niet iedereen dat  alle delen van deze plant kunnen worden gebruikt  met uitzondering van de wortel.

Over het algemeen  gebruiken we alleen de blaadjes die we zo lang mogelijk proberen te bewaren met verschillende technieken. Wat als we je vertellen dat zelfs gedroogde basilicum jarenlang bewaard kan worden? Hier is de techniek die alleen deskundige boeren kennen.

De enige manier om gedroogde basilicum te bewaren

Gedroogde basilicum is ook een kostbare bron een schat in de keuken en daarbuiten, waar je een voorraad van moet aanleggen. Als je geen bewaarmethode  kent, maak je dan geen zorgen. Wij onthullen een truc waarmee je het jarenlang kunt bewaren!

Allereerst is het goed om erop te wijzen dat het de zogenaamde “basilicumspies” is die gedroogd kan worden . Er zijn twee technieken die je kunt gebruiken. De eerste is heel eenvoudig en bestaat uit het verkrijgen van de basilicum door er gewoon aan te trekken volgens de handmatige methode : met duim en wijsvinger knijp je zachtjes in het takje en in een paar seconden heb je de blaadjes in je handen.

Oreille de basilic

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is in een zak doen en laten drogen . Het tweede systeem bestaat uit in plaats van de kolf te snijden en later “schoon te maken” het altijd te laten drogen.

Let goed op leer te herkennen welke takjes geknipt kunnen worden . Er is een trucje: de tak die geknipt moet worden zal helemaal groen zijn en in het centrale deel bloemen hebben die aangeven dat bestuiving en bloei al hebben plaatsgevonden .

Maar hoe droog je basilicum? Je moet zelf een net maken, het over je basilicum leggen, het net sluiten en het op een droogrek hangen – dat op een koele plek uit de buurt van de zon moet staan – en het zijdelings sluiten met wasknijpers.

Technique de réseau

Hoe weet je dat het drogen gelukt is ?  Simpel: als de basilicum groen en droog wordt. Alles wat je dan nog moet doen is het in een glazen pot doen en deze luchtdicht afsluiten: je hebt basilicum die je kunt gebruiken wanneer je maar wilt . Met deze bewaartechniek gaat het jaren mee!