De truc van de boer om aardbeien 2 jaar lang vers te houden

6

Fruit is een essentieel onderdeel van een gezonde, evenwichtige voeding en daarom zijn verse aardbeien het waard om vers te blijven, zelfs 2 jaar lang dankzij de truc van de boeren.

Verse aardbeien in een potje
De vrucht is niet alleen lekker, maar ook rijk aan voedingsstoffen, vitaminen en antioxidanten die helpen het lichaam gezond en fit te houden.

Methodes voor het bewaren van fruit

Er zijn vele soorten fruit, zoals appels, sinaasappels, bananen, aardbeien, kiwi’s, perziken, ananas, meloenen en vele andere, elk met hun eigen unieke voedingsprofiel.

Diverse soorten fruit

Fruit is rijk aan vitamine C, dat het lichaam helpt bij de aanmaak van collageen en het immuunsysteem versterkt. Daarnaast bevat het fruit vitamine A, dat belangrijk is voor de gezondheid van de ogen, en vitamine K, dat helpt bij de bloedstolling.

Fruit is ook een belangrijke bron van vezels, die de spijsvertering bevorderen en het spijsverteringsstelsel gezond houden.

Veel deskundigen raden aan om minstens vijf porties fruit per dag te eten. Eén portie fruit komt overeen met ongeveer 80 gram vers fruit of 150 ml ongezoet vruchtensap. Maar niet alle fruitsoorten zijn gelijk wat betreft calorieën en suiker. Bananen en druiven bevatten bijvoorbeeld relatief veel suiker, terwijl appels en peren meer vezels en minder calorieën bevatten.

Om ten volle te genieten van de voordelen van fruit, is het belangrijk om het op de juiste manier te bewaren. Vers fruit kan korte tijd op kamertemperatuur worden bewaard, maar om het langer te bewaren kan het het beste in de koelkast.

Gevroren of gekoeld fruit

Appels, sinaasappels en peren kunnen enkele weken in de koelkast worden bewaard, terwijl bananen en druiven op kamertemperatuur moeten worden bewaard.

Bevroren aardbeien

Als je kiest voor gedroogd fruit als alternatief, moet je oppassen voor de hoeveelheid toegevoegde suiker en het totale aantal calorieën. Gedroogd fruit bevat veel calorieën en vaak toegevoegde suiker, dus je kunt het het bestemet mate eten.

Er zijn ook methoden om fruit te conserveren die de voedingswaarden behouden en de houdbaarheid verlengen. Fruit kan bijvoorbeeld worden ingevroren voor toekomstig gebruik. Gevroren fruit is ideaal voor het maken van shakes, smoothies en ijs, maar ook voor het bakken van desserts.

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit, zoals pruimen, vijgen en abrikozen, kunnen worden gedroogd in de zon of in een oven op lage temperatuur om ze langer te bewaren.

Daarnaast zijn er ook methoden om fruit te conserveren waarbij de smaak en voedingseigenschappen behouden blijven. Fruit kan, zoals we al hebben gezegd, op natuurlijke wijze in de zon worden gedroogd om