Met deze 2 ingrediënten is de matras weer zo goed als nieuw: alle huisvrouwen doen het

3

Wat te doen als je matras vlekken heeft? Gebruik twee eenvoudige ingrediënten om vlekken te verwijderen en je matras weer zo goed als nieuw te maken. Ontdek wat deze ingrediënten zijn en andere middelen om uw matras perfect te reinigen en te reinigen!

Matras-als-nieuw
Het kan gebeuren dat je vlekken op je matras vindt en dat je verschillende producten hebt geprobeerd zonder iets goeds te krijgen. Om beschadiging te voorkomen, is het raadzaam om niet-agressieve producten te gebruiken en voorzichtig te werk te gaan om de matras te behandelen zonder hem te beschadigen.

Vuil en stof moeten ook worden verwijderd voor een gezonde nachtrust, maar wat moet je gebruiken voor de beste resultaten? Er zijn maar twee ingrediënten nodig om je matras weer zo goed als nieuw te maken, maar hier zijn nog een paar andere effectieve oplossingen om stof en vuil in een handomdraai te verwijderen!

Vlekken uit je matras verwijderen: slechts twee ingrediënten

Twee effectieve middelen om vlekken uit je matras te verwijderen en het weer zo goed als nieuw te maken zijn waterstofperoxide en afwasmiddel. Gemengd vormen ze een oplossing die werkt als een bleekmiddel op het matras en het tegelijkertijd grondig reinigt en ontsmet. Ga als volgt te werk:

  • Giet 1 kopje waterstofperoxide in een fles
  • Voeg een half kopje afwasmiddel toe
  • Open de sproeikop

Schud de oplossing goed en spuit het op het matras waar de vlekken zitten. Laat 2 minuten inwerken en schrob dan met een tandenborstel. Houd de tandenborstel bij het handvat en borstel krachtig over de te behandelen vlek. Er zal zich een licht schuim vormen dat je met dezelfde borstel kunt verwijderen. Als je klaar bent, veeg je het af met een vochtige doek en laat je het drogen. Het verschil zal merkbaar zijn aan het einde van de procedure en u zult zien dat de vlek op de matras praktisch verdwenen is.

Was de hoes op hoge temperatuur

Als de matras niet erg vuil is, kunt u de hoes gewoon op hoge temperatuur wassen om het vuil te verwijderen en de matras te ontsmetten. Verwijder de hoes, rol hem op om hem te verwijderen en stofzuig hem dan om al het stof op te zuigen dat zich in de hoeken heeft opgehoopt.

Stofzuig langs het hele oppervlak, waarbij je op elk deel let om al het stof dat tussen de naden verstopt zit te verwijderen. Stofzuig ook de zijkanten, om alle resten te verwijderen die eraan vastgeplakt kunnen zijn.

Lakens en bacteriën, je matras reinigen
Maak nu een mengsel in een kom met wat zuiveringszout en een paar druppels etherische olie en verdeel dit met een wringer over je hele matras.Zuig vervolgens het mengsel op met de stofzuiger en als je klaar bent, draai je de matras om om dezelfde handeling aan de andere kant te herhalen. Begin opnieuw met de stofzuiger, stofzuig het hele oppervlak, leg dan het mengsel terug en stofzuig opnieuw.

Matras reinigen met een stoommop

Een goede manier om betere resultaten te krijgen bij het reinigen van je matras is het gebruik van een stoommop. Als je dit hulpmiddel hebt, wordt het schoonmaken nog gemakkelijker en effectiever. Sterker nog, je kunt je verende matras nog beter reinigen en huisstofmijt en ziektekiemen verwijderen.