Gootsteen, hier lees je hoe je hem schoonmaakt met slechts twee ingrediënten om hem te laten glanzen

2

Het wassen en polijsten van de gootsteen kan een echt probleem zijn als je er niet het juiste gereedschap voor hebt, vooral als het versleten is en je het niet kunt polijsten met een normaal schoonmaakmiddel.

Maak je gootsteen schoon

Dus als je veel kalkvlekken hebt, hoef je alleen maar de volgende tips te volgen en je kunt aan de slag.

In elke winkel zijn er veel producten te koop die speciaal zijn ontwikkeld om gootstenen te ontsmetten. Hoewel ze veel kosten en ongelooflijke resultaten beloven, blijken ze vaak schadelijk voor de oppervlakken en ook voor je gezondheid, omdat ze erg agressief zijn.

Daarom is het het beste en absoluut aan te raden om te vertrouwen op eenvoudige natuurlijke middelen, d.w.z. ingrediënten die we allemaal in huis hebben, vooral in de keukenomdat we ze ook gebruiken om uitstekende gerechten te bereiden of om voedsel te desinfecteren.

Ingrediënten die we elke dag in de keuken gebruiken en die ongelooflijke geheimen verbergen

Er zijn ingrediënten die we elke dag in de keuken gebruiken en die in staat zijn om elke vlek te verwijderen, zelfs de meest hardnekkige, en de gootsteen weer te laten glanzen, perfect als nieuw, zonder krassen of blijvende vlekken.

Elke vrouw ter wereld gebruikt bijvoorbeeld witte azijn, die wonderen verricht. Het wordt aangebracht na het wassen van de gootsteen met water en met een droge spons over het hele oppervlak geveegd. In slechts een paar seconden is het roestvrij staal weer zo brandschoon als nooit tevoren.

Spoelbak als nieuw: hier zijn een paar goede tips

Pas echter op, want dit middel is niet het beste als er vlekken zijn die niet gemakkelijk verdwijnen. In dat geval moet je, naast schoonmaken met een spons en afwasmiddel en poetsen met azijn, een ander fantastisch en wonderbaarlijk ingrediënt toevoegen.

Natriumbicarbonaat in de gootsteen

We hebben het over bicarbonaat. Het kan op verschillende manieren op oppervlakken worden aangebracht. De eerste is zuiveringszout en azijn. Je giet een flinke hoeveelheid zuiveringszout rechtstreeks op het aanrecht, wrijft het lichtjes in met een spons en giet er dan witte azijn over.

Je zult zien dat er een schuim ontstaat dat vuil en resten verwijdert. Als je klaar bent, is je gootsteen schoner en glanzender dan voorheen. Als deze oplossing ook niet werkt, kun je andere middelen gebruiken die 100% werken

Baking soda en afwasmiddel voor een onberispelijke schoonmaak

We hebben het over baking soda en afwasmiddel. Giet ze samen in een kom, meng ze met je handen tot je een volle en homogene pasta krijgt die je voorzichtig en grondig in de gootsteen smeert.

Baking soda

Eenmaal gedaan laat het een paar minuten inwerken, gebruik dan een ruwe spons, maar niet te veel om geen krassen op de gootsteen te maken, wanneer je het afspoelt gebruik dan veel water om alle resten te verwijderen en ga dan drogen.