Huis overspoeld door vliegen: met deze planten zie je niet één vlieg.

44

Vliegen zijn een groot probleem dat iedereen treft en in elk seizoen van het jaar. Als je ze vroeger in de zomer bestreed, is er nu geen seizoen meer dat ze kan weerstaan.

De vliegen zijn je huis binnengedrongen

Of het nu zomer, herfst of zelfs winter is, je hebt niet eens de tijd om een deur of raam te openen, ze zijn er al, klaar om binnen te komen of ze zijn al binnen gedrongen zonder dat je het in de gaten had.

De seizoensverandering die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt, heeft, direct vanuit het warme seizoen, vliegen en muggen met zich meegebracht, die zelfs in december in heel Italië aanwezig zijn.

Natuurlijke middelen om vliegen en muggen te verjagen

Hoe vreemd het ook lijkt, er zijn natuurlijke middelen die het probleem kunnen oplossen zonder een fortuin uit te geven, maar vooral zonder jezelf of de omgeving om je heen te schaden.

In sommige gevallen zijn dit middelen die in online winkels kunnen worden gekocht, in andere gevallen middelen die ook in fysieke winkels in elke stad of kleine stad kunnen worden gevonden.

Een van de meest effectieve methoden is het gebruik van etherische oliën, die overal gemakkelijk te vinden zijn en die, naast het geuren van de atmosfeer, een fantastischafstotend effecthebben tegen zowel vliegen als muggen. Deze oliën worden verkocht in bulk of in flesvorm.

Deze oliën worden los verkocht of in pakjes, soms kun je ze in lampen doen, andere keren zijn het kaarsen die je aansteekt op het balkon, misschien voor de voordeur of in de tuin of in de hoek van het huis die je het liefst wilt beschermen.

Waarom de oliën werken

De oliën werken omdat ze de vliegen irriteren, die, zodra ze de aanwezigheid van de branders opmerken, zich er van verwijderen. Hetzelfde resultaat kan worden bereikt door speciale zaailingen te kopen om rond het huis te plaatsen. Er zijn verschillende soorten en ze zijn allemaal prachtig.

lemongrass

Deze planten versieren het huis niet alleen en maken het veel mooier, kleurrijker en fleuriger, maar ze zijn ook functioneel. De eerste is lavendel en deze komt goed van pas bij ongedierte. In dit geval moet worden opgemerkt dat een vlieg een kort leven beschoren is. Hij gaat 10 tot 20 dagen mee.

Maar voordat hij sterft, legt hij 1000 eitjes, zo niet meer, en als deze vreselijke insecten tevoorschijn komen ben je in voor een echte schok.

Planten die vervelende vliegen weghouden in alle seizoenen

Lavendel wordt over het algemeen gebruikt als natuurlijk ontspanningsmiddel of om laden te geuren, maar het houdt motten en muggen weg met zijn onmiskenbare geur, die voor ons prettig genoeg is om in slaap te vallen, maar voor deze nachtbeestjes meer dan vervelend is.

vliegen thuis

Vervolgens komt citroengras, dat een agressieve en scherpe geur heeft, hetzelfde geldt voor geranium en basilicum. Geranium is muggen- en vliegenwerend, terwijl basilicum voor ons essentieel is omdat we er veel gerechten mee op smaak brengen. Voor hen is het een dodelijke vijand.

Daarom is het aan te raden om een klein plantje op de vensterbank of voor de voordeur te zetten.

Eucalyptus, niet alleen een middel tegen hoest, maar veel meer

Eucalyptus is natuurlijk een must; over het algemeen wordt het gebruikt als middel tegen hoest en verkoudheid en houdt het insecten op afstand. Last but not least kan men niet nalaten tea tree te noemen, ook bekend als