ALS JE DIT DOET, ZAL DE ORCHIDEE EEN HEEL JAAR BLOEIEN: ZELFS KWEKERS RADEN DIT AAN.

3

Als je dit doet, zal de orchidee 12 maanden lang bloeien. Dit is het natuurlijke recept dat je plant weer nieuw leven inblaast.

Heb je een orchidee die moeite heeft met bloeien? Geen zorgen, hier is de oplossing waar je op hebt gewacht. Als je dit doet, zal je plant een heel jaar bloeien.

ORCHIDEEËN, KENMERKEN, VERZORGING EN RARITEITEN

Orchideeën, wetenschappelijk ook wel Orchidaceae genoemd, zijn eenzaadlobbige planten met één zaadlob (oerblad) in het embryo. Er zijn meer dan 25.000 soorten van deze bloem, evenals talrijke hybriden.

Hoewel ze oorspronkelijk uit tropische landen komen, betekent hun ongelooflijke aanpassingsvermogen dat deze planten nu overal ter wereld kunnen groeien.

Onderzoekers die overtuigd zijn van de heilzame eigenschappen van de plant voor het natuurlijke ecosysteem, bestuderen orchideeën vanwege hun opvallende bladeren en felle, levendige kleuren.

In tegenstelling tot andere bloemen produceren ze zelfstandig nectar, een stof die erg gewaardeerd wordt door natuurlijke bestuivers zoals bijen. Er zijn echter ook zelfbestuivende soorten die geen nectar produceren, maar wel zaden.

Orchideeën zijn zogenaamde overblijvende of epifytische planten die letterlijk op andere planten groeien zonder deze te beschadigen of te beroven van de voedingsstoffen die essentieel zijn voor hun overleving. Hoewel orchideeën zich aan alle temperaturen en verschillende grondsoorten kunnen aanpassen, is de verzorging niet zo eenvoudig.

Bloei komt ongeveer één keer per jaar voor, of twee keer in het geval van hybride soorten. Dit betekent echter niet dat het altijd kan gebeuren. Als je orchidee moeite heeft met bloeien, of als je wilt dat ze lang bloeit, dan hebben wij de oplossing voor je.

De orchidee bloeit een heel jaar als je dit doet

Je prachtige orchidee zal een heel jaar bloeien als je dit recept gebruikt. Het is eenvoudig te bereiden en vooral heel zuinig, en het garandeert je ongelofelijke resultaten. Vandaag leer je hoe je een organisch supplement maakt dat bloemen helpt groeien, bloeien, schitteren en zelfs 12 maanden lang overleven!

Om dit recept te maken heb je 4 teentjes knoflook nodig. Knoflook is echt een ongelooflijk natuurlijk ingrediënt met bewezen voordelen voor planten, vooral kamerplanten.

Knoflookteentjes bevatten grote hoeveelheden antioxidanten, organische zuren en essentiële oliën die de grond voeden, planten helpen bloeien en hun immuunsysteem versterken.

Doe je goed gepelde knoflookteentjes in een fles met lange hals en voeg 1,5 liter water toe. Laat de knoflook 24 uur weken en zeef de oplossing vervolgens in een maatbeker.

Knoflookwater beschermt de orchideeëngrond en stimuleert de plantengroei. Maar dat is niet alles: het herstelt ook de bladdichtheid en beschermt de orchidee tegen parasieten en verschillende plantenziekten.

Gebruik deze natuurlijke meststof eens in de 3 weken, waarbij je de grond rond je plant goed nat maakt, en bereid je voor op iets ongelooflijks: met deze truc zal je orchidee een heel jaar bloeien!

Meng in een apart bakje 2 glazen water met 1 eetlepel melk. Meng de oplossing en doop deze in een wattenschijfje om de bladeren van je plant schoon te maken. De proteïnen in de melk beschermen je orchidee tegen gevaarlijke parasieten en schimmels en geven de bladeren een ongelooflijke glans.

Met deze twee tips kun je goed voor je plant zorgen, die niet alleen een heel jaar zal bloeien, maar ook nog heel lang gezond en sterk zal zijn.

Andere tips voor de beste zorg voor een orchidee

De tips die we je hier hebben gegeven, zorgen ervoor dat je orchidee elk jaar bloeit en vooral heel gezond blijft. Er zijn echter ook andere tips die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je mooie plant zo lang mogelijk leeft.

Volgens kwekers is de beste manier om een orchidee te verzorgen ervoor te zorgen dat :

poreuze maar goed gehydrateerde grond heeft om goed te groeien ;
wordt blootgesteld aan de zon, maar niet in direct contact met de zonnestralen, die de bladeren zouden kunnen verbranden;
haar wortels niet verdrinken in stilstaand water, anders gaan ze rotten en gaat de plant dood;
De grond wordt bemest met natuurlijke compost.

Knoflook is dus niet alleen een natuurlijk ingrediënt dat je plant ongelooflijk goed bemest, maar er zijn ook andere producten die hetzelfde doen.