Kleding bleken, nare geurtjes en haren van huisdieren verwijderen met azijn

k19 2

Azijn is een gangbaar product, aanwezig in elk huishouden. Over het algemeen wordt het gebruikt bij het koken, maar het wordt niet alleen gebruikt om salades te kruiden, maar ook voor het reinigen van textiel en het huis.

Het hoofdbestanddeel is azijnzuur, dat antiseptische en desinfecterende eigenschappen heeft, en organisch vet oplost.

Azijn verwijdert vlekken uit kleding en herstelt de oorspronkelijke witheid ervan, helpt bij het verwijderen van haren van huisdieren uit stoffen en verwijdert slechte geuren uit uw omgeving. Alles op natuurlijke en milieuvriendelijke wijze.

1- Kleding wit maken

Wassen met wasmiddel maakt witte kleding alleen dof en bestrijdt geen hardnekkige vlekken, zoals onder de oksels of op kragen. U kunt weliswaar chemisch bleekmiddel gebruiken, maar dat kan allergieën en huidirritaties veroorzaken. Het voordeel van het gebruik van azijn als bleekmiddel is dat het geen chemische bestanddelen bevat, het laat je kleding er effectief als nieuw uitzien en het desinfecteert de kleding ook.

Een andere optie is een fles gevuld met onverdunde azijn. Spray de kleren op de plekken waar de moeilijke vlekken zitten en laat het ongeveer tien minuten inwerken voordat je ze in de wasmachine stopt.

Proces

  1. Doe vier liter water en een kwart kopje liter azijn in een grote pan. Verwarm de pan tot het aan de kook komt.
  2. Haal de pan van het vuur en dompel de doek erin. Laat het een nacht weken.
  3. Was de kleren zoals gewoonlijk en voeg een liter azijn toe aan de wasmachine.
  4. Hang de kleren in de zon. Dit helpt ook om de kleren witter te maken.

2- Verwijder het haar van uw huisdier

  1. Voordat u de kleren wast, schud de kleren om zoveel mogelijk haar los te maken. U kunt ook een keukenspons die u niet meer gebruikt, op de groene kant, die het meest schurend is, tegen het kledingstuk laten lopen. Maar zorg ervoor dat de spons schoon is, zonder vet.
  2. Daarna doet u de kleding in de was en doet u een kwart liter azijn in de wasverzachter voor de spoelcyclus. U kunt spiritus- of appelciderazijn gebruiken. Het azijnzuur werkt als een verzachter, waardoor de vezels losser worden en de haren er gemakkelijk uitvallen.
  3. Aan het einde van de wasbeurt stel ik voor dat je een leeg wasprogramma draait en vervolgens de binnenkant van de wasmachine schoonmaakt met een vochtige doek om alle haren te verwijderen die aan de zijkanten vastzitten.

Slechte geuren

Om slechte geuren uit stoffen te verwijderen, kunt u een oplossing van een kopje azijn in een emmer water gebruiken. Breng de kleren erin en laat ze een half uur weken. Verwijder de kleren en was ze zoals gewoonlijk.

Voor sportkleding, die intensiever wordt gebruikt en meer in contact komt met zweet, raad ik aan bij elke wasbeurt azijn toe te voegen. De azijn neutraliseert de stank.