Knoflook: 14 geheimen die je nog niet kent

2

Knoflook is een veelzijdig ingrediënt in de keuken dat ook veel voordelen heeft voor de gezondheid. Hier zijn 14 geheimen over knoflook die je misschien nog niet wist:

 1. Knoflook is rijk aan antioxidanten, met name allicine, dat kan helpen vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren en oxidatieve stress te verminderen.
 2. Antibacteriële eigenschappen: Knoflook heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van bacteriële infecties.
 3. Natuurlijke schimmelwerende werking: Het kan ook fungeren als een natuurlijke schimmelwerende werking, waardoor het een potentieel huismiddeltje is tegen schimmelinfecties.
 4. Cholesterolverlaging: Regelmatige consumptie van knoflook kan helpen het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) in het bloed te verlagen.
 5. Bloeddruk: Bepaalde bestanddelen in knoflook kunnen helpen de bloeddruk te verlagen, wat gunstig kan zijn voor mensen met een hoge bloeddruk.
 6. Immuunsysteem: Knoflook versterkt het immuunsysteem dankzij de antioxiderende en antibacteriële eigenschappen.
 7. Vertering: Knoflook kan een gezonde spijsvertering bevorderen door de productie van maagsappen te stimuleren.
 8. De geur van knoflook kan fungeren als een natuurlijk afweermiddel tegen muggen en andere insecten.
 9. Anti-inflammatoire kracht: Knoflookverbindingen kunnen een ontstekingsremmend effect hebben, handig om ontstekingen in het lichaam te verminderen.
 10. Culinair gebruik: Knoflook is een hoofdingrediënt in veel keukens over de hele wereld en voegt een unieke smaak toe aan veel gerechten.
 11. Opslaan: Om de houdbaarheid van verse knoflook te verlengen, bewaar je het op een koele, droge plaats uit de buurt van direct licht.
 12. Kiemen: Als je groene scheutjes in de knoflook ziet, betekent dit dat het is begonnen te kiemen. Je kunt het nog steeds gebruiken, maar de smaak kan sterker zijn.
 13. Hale: Knoflook kan een slechte adem veroorzaken. Kauw op verse peterselie na het eten van knoflook om dit effect te verminderen.
 14. Teelt: Je kunt knoflook thuis kweken. Plant knoflookteentjes in goed gedraineerde grond in de herfst voor een oogst het volgende jaar.

Knoflook is een krachtig ingrediënt in de keuken en de natuurgeneeskunde, maar het is belangrijk om het op een evenwichtige manier in je dieet op te nemen en een gezondheidsprofessional te raadplegen als je specifieke gezondheidsproblemen hebt.