Hardnekkige vlekken op kleding, geen wasmachine nodig: verwijder ze in een handomdraai

5

Hoe vaak worstelen we niet met hardnekkige vlekken op de kleding waar we van houden? Maar er zijn oplossingen voor iedereen.

vlekken op kleding

Meerdere keren in de wasmachine stoppen is niet nodig, er zijn methodes waarmee we ze in een handomdraai kunnen verwijderen, laten we eens kijken welk product dat is.

Hostiele vlekken op kleding

Het vinden van bevlekte kleding is heel eenvoudig, het ontdekken van vlekken op de kleding van onze kinderen is aan de orde van de dag. Soms raak je ontmoedigd, maar elke week naar de wasserij brengen wordt een onhoudbare kostenpost.

Als een kledingstuk metvlekken verkeerd wordt gewassen, kan de vlek zelfs door specialisten moeilijk te verwijderen zijn.

Er zit dan niets anders op dan het onbruikbare kledingstuk te vervangen of de vlek te behandelen met specifieke producten die we in huis hebben.

Bovendien moeten we begrijpen dat er net als verschillende soorten vlekken, ook verschillende manieren zijn om ze te behandelen.

Vlekken overhemd man

Chocoladevlekken – Om een chocoladevlek op witte kleding te verwijderen, is het heel belangrijk om deze grondig schoon te maken om te voorkomen dat de vlek zich verspreidt of gaat zitten.

Als het om een delicaat wit kledingstuk gaat, kunnen we bijvoorbeeld water met koolzuur gebruiken. Giet gewoon spuitwater over de vlek, laat het ongeveer 20 minuten zitten en veeg het dan voorzichtig af met een schone doek.

Citroensap

Vervolgens kunnen we het kledingstuk met de hand of in de wasmachine wassen. Citroensap kan ook worden gebruikt. We kunnen de chocolade bijvoorbeeld inwrijven met een beetje citroensap voordat we het in de wasmachine stoppen. Een andere optie is om ammoniak en alcohol in gelijke delen toe te passen en dit op de chocoladevlek aan te brengen.

Kleuren op donkere kleding

Als de kleding donker is, is deze gevoelig voor verbleken, dus is het raadzaam om deze te behandelen met producten die de kleur niet doden.

Dit betekent dus dat je er geen bleekmiddel of vlekkenverwijderaars met actieve zuurstof op moet gebruiken. De beste manier om een chocoladevlek uit een donker of zwart kledingstuk te verwijderen, is door de vlek voor te behandelen met een oplossing van vloeibare ammoniak en water.