Hoe maak je een vloerreiniger die geen strepen achterlaat en voegen reinigt?

34456676 950x500 1

Een Do-it-yourself vloerreiniger is alles wat u nodig hebt om geld en tijd te besparen en uw gezondheid te beschermen, zonder af te zien van perfecte resultaten en dus een vlekkeloos schone en glanzende vloer zonder vervelende strepen.

Thuis een reinigingsmiddel bereiden met uitsluitend natuurlijke ingrediënten is heel eenvoudig. Het onderstaande recept werkt met elk type vloerbedekking, maar we raden u aan om altijd de specificaties van de vloerbedekking die u thuis heeft te controleren.

Om uw eigen vloerreiniger te maken, heeft u nodig:

  • een halve liter water
  • 4 eetlepels vloeibare afwasmiddel
  • 250 ml witte azijn
  • 1 plastic fles met verstuiver

De bereiding is heel eenvoudig: giet het water, de azijn en de afwasmiddel in de fles en schud goed tot ze goed met elkaar integreren.

Om te gebruiken direct op de vloer aanbrengen en schoonmaken met een vochtige doek of dweil.

U kunt ook dezelfde ingrediënten in een met warm water gevulde emmer doen en de vloer zoals gewoonlijk schoonmaken.

Om het doe-het-zelf schoonmaakmiddel nog effectiever te maken (vooral voor het schoonmaken van voegen), kunt u een paar eetlepels zuiveringszout toevoegen. Houd er wel rekening mee dat de azijn en zuiveringszout een bruisende reactie hebben die een paar seconden duurt, dus laat wat ruimte over in de fles.

Nu je weet hoe je een vloerreiniger maakt, op wie wacht je om het te maken en te proberen? U zult zien hoe u een glanzende, vlekkeloze maar vooral streeploze vloer krijgt.