Giet zuiveringszout in de tomatensaus, het is het geheim van de chef.

ferm 950x500 1

Baking soda in tomatensaus: dit is waarom je ze moet mengen. Het is het geheim van een kok. Benieuwd wat er gebeurt?

Het is een experiment dat velen proberen: Giet samen zuiveringszout in tomatensaus. Het resultaat zal je verbazen. Daarom gebruiken grote chefs deze techniek.

Baking soda en tomaat, de combinatie die je niet verwachtte

Baking soda en tomaat zijn twee gemakkelijk te vinden ingrediënten met buitengewone mogelijkheden. Weet je wat veel mensen doen? Ze proberen deze techniek: die van ze samen te mengen.

Baking Soda and Tomato

Het geheim van grote koks is eindelijk onthuld. Maar waar zijn baking soda en tomaat goed voor? En vooral, waarom geven ze samen een verrassend resultaat? Dat vertellen we je nu.

Baking soda is een van de meest gebruikte ingrediënten in de keuken en heeft werkelijk buitengewone eigenschappen. Niet alleen nuttig voor de spijsvertering of maagzuur, het is ook een uitstekend ontsmettingsmiddel en een bondgenoot bij het koken.

Wist u bijvoorbeeld dat het kan worden gebruikt om tegels of de kookplaat schoon te maken? Het natrium waaruit het bestaat, zorgt voor een buitengewoon poetsmiddel. Ook geweldig voor het bleken van tanden, als je het combineert met kokosolie, kun je zelfs een deodorant krijgen.

Zie je voor hoeveel dingen dit simpele ingrediënt gebruikt kan worden? En kunnen we het hebben over tomaten? Het is een botanische vrucht met heilzame eigenschappen. Uitstekend voor de huid en voor het zuiveren van het lichaam, het wordt veel gebruikt in de keuken.

Maar laten we nu eens kijken wat er gebeurt als we zuiveringszout en tomaat met elkaar mengen. Het resultaat zal u verbazen.

Het geheim van de chef onthuld

Wat gebeurt er als we baking soda en tomaat samen mengen? Het resultaat zal u verbazen. Eindelijk onthuld het geheim van de chef waar ook u niet zonder kunt.

Baking soda

Met het begin van de winter is het bereiden van warme en lekkere recepten een must voor gezinnen. Tot de favoriete gerechten van de Italianen behoren zeker die met tomaten. U moet weten dat baking soda uw keuken kan redden . Hoe?

Het is een perfect ingrediënt om de zuurgraad uit de saus te halen . Hoe vaak heb je zelf niet urenlang tomaten in de pan zien sudderen, in de hoop een heerlijke saus te krijgen?

De smaak heeft u echter vaak teleurgesteld: de saus lijkt altijd zuur . Tot nu: vanaf vandaag lost u met deze truc uw probleem op. Om de zure noot van gekookte of rauwe tomaten weg te nemen, moet u gewoon een theelepel bicarbonaat toevoegen..

Waarom juist dit witte poeder? Omdat dit laatste ingrediënt in staat is de zuurgraad van voedsel te neutraliseren en de pH te reguleren. Als je het tijdens het koken toevoegt, kun je je tomaat zoeten zonder de smaak te veranderen.

Wees niet bang als je belletjes ziet ontstaan aan het oppervlak van de saus: dat betekent dat de chemische reactie aan de gang is. Deze techniek is ook zeer effectief voor mensen die geen zuur voedsel zoals tomaten kunnen verdragen of verteren.

Ken je deze methode? Het is degene die topkoks gebruiken om heerlijke zoete gerechten met tomaten te maken. Als je geen baking soda hebt, kun je ook andere technieken gebruiken.

U kunt bijvoorbeeld uw saus koken door toevoeging van