Hoe je thuis avocado’s kweekt voor een eindeloze voorraad

1

Avocado’s thuis kweken is eenvoudig en betaalbaar voor iedereen. We beginnen met een groot zaadje binnenin de vrucht en met behulp van palen kunnen we een kleine boom kweken die, als we geluk hebben, in de toekomst vruchten kan dragen. Hieronder leggen we uit hoe je te werk gaat.

Geef ons gewoon een avocado , waar we de grote centrale pit uit moeten halen. Eenmaal goed gewassen, brengen we drie of vier paaltjes aan in de vorm van een kruis, zoals op de foto. Het idee is om het in de pot te doen zonder het helemaal onder te dompelen.

Het avocadopit moet in een glas gevuld met water worden geplaatst in een zeer lichte hoek van het huis. Je moet wachten tot de wortels tevoorschijn komen, wat over het algemeen twee tot vier weken duurt (afhankelijk van licht en temperatuur). De wortel moet groeien tot een lengte van 10 centimeter.

Zodra deze lengte bereikt is, verwijder je de stokken en het water en plant je de avocado uit in een pot gevuld met universele potgrond. Het duurt ongeveer een maand voordat de eerste blaadjes zich ontwikkelen.

De  avocado moet in de lente in de grond worden getransplanteerd. Hij heeft veel water nodig, dat moet worden gegoten zodra het grondoppervlak droog wordt. Een organische meststof kan worden toegevoegd om de resultaten te optimaliseren.

 

Het duurt ongeveer 6 jaar voordat de avocado vrucht draagt, maar de resultaten zullen bevredigend zijn.