Hoe gebruik je rozemarijn voor grijs haar: bereid je natuurlijke kleurstof voor

45454577 950x500 1

De gezondheidsvoordelen van het gebruik van rozemarijn zijn historisch erkend in de traditionele geneeskunde. Hoewel veel ervan worden toegeschreven aan het bestrijden van ziekten, zijn er ook andere die van groot nut zijn voor de schoonheid, zoals hoe je rozemarijn kunt gebruiken voor grijs haar. Dus, als je moe bent van het gebruik van kleurstoffen, geef ik je vandaag deze opties om grijs haar op natuurlijke wijze met rozemarijn te doen. Je zult ze geweldig vinden!

Voordelen van rozemarijn

Volgens de wetenschappelijke publicatie van het tijdschrift Elsevier, is rozemarijn ( Rosmarinus officinalis L.) een aromatische plant die sinds de oudheid wordt gebruikt als specerij en voor medicinale doeleinden .

Qua farmacologische activiteit is het digestief en krampwerend. Bij topische toepassing helpt rozemarijnolie als pijnstiller bij reumatische spieren en gewrichten..

Alsof dat nog niet genoeg is, is rozemarijn een uitstekende bondgenoot voor haarverzorging want het maakt het gezonder, sterker en glanzender.

In een ander onderzoek naar cosmetische toepassingen en huidverzorgingsproducten is aangetoond dat het goed is voor de gezondheid van het haar omdat het de groei stimuleert.

En als het gaat om het maskeren van grijs haar, is het een grote hulp omdat het het haar kleurt zonder dat er traditionele kleurstoffen nodig zijn. Lees hoe je rozemarijn gebruikt voor grijs haar

Hoe je haar natuurlijk donkerder kunt maken met rozemarijn

Een ander voordeel van rozemarijn gebruiken in het haar is dat een van de eigenschappen ervan is het haar donkerder te maken . Daarom kleurt het bruin en donker haar met grijs haar, waardoor het grijs vervaagt.

Hier is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat het gebruik van rozemarijn voor grijs haar een constante moet zijn om het effect te merken, het is geen magie of het onmiddellijke effect verdwijnt, het moet elke week worden gebruikt om het gewenste effect te krijgen.

Hoe gebruik je rozemarijn voor grijs haar

met rozemarijnolie

Voeg in je shampoo 10 druppels rozemarijnolie toe en gebruik het dagelijks.

Een andere manier om rozemarijn voor grijs haar te gebruiken is rechtstreeks op de hoofdhuid en masseer het gedurende 15 minuten over het hele hoofd (om een gelijkmatige tint te krijgen)

in infusievorm

Hoe maak je je haar natuurlijk donkerder met rozemarijn? In een steelpan giet u een liter water. Als het kookt, voeg je 7 takjes rozemarijn toe. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten zitten. Breng het vervolgens masserend aan op het haar.

Wacht 20 minuten tot het op het haar is uitgehard en verwijder het met koud water.

Nu je weet hoe rozemarijn te gebruiken om grijs haar te verven, onthoud dat doorzettingsvermogen en meerdere sessies van het herhalen van deze tips nodig zijn om je karamelkleurige grijze haar een mooie tint te geven.