Het mengsel dat je huis zo heerlijk laat ruiken… je buren zullen je om het geheim vragen

4

Als je wilt dat je huis heerlijk ruikt en je buren jaloers maakt, is hier een recept voor het mengen van natuurlijke ingrediënten om een aangename, gastvrije sfeer te creëren:

Ingrediënten:

 • 1 sinaasappel of citroen (of een combinatie van de twee)
 • Een paar takjes verse rozemarijn
 • Een paar druppels vanille-extract (optioneel)
 • Water

Instructies :

 1. Snijd de citrusvruchten in plakjes: Neem een sinaasappel of citroen (of beide) en snijd deze in dunne plakjes. Je kunt ook citrusschillen gebruiken als je de voorkeur geeft aan een vruchtvleesvrije optie.
 2. Rozemarijn toevoegen: Neem een paar takjes verse rozemarijn en snijd ze in stukjes van ongeveer 5 tot 10 cm lang.
 3. Bereid het mengsel: Doe de citrusplakjes en rozemarijnstukjes in een kleine steelpan. Voeg eventueel een paar druppels vanille-extract toe voor een extra vleugje geur.
 4. Water toevoegen: Vul de pan met water tot de ingrediënten onder water staan.
 5. Zachtjes verwarmen: Zet de steelpan op het fornuis op een laag vuur. Laat het mengsel een paar uur zachtjes koken en zorg ervoor dat het water niet helemaal verdampt. Je kunt meer water toevoegen als dat nodig is om het op peil te houden.
 6. Laat het mengsel intrekken en je huis parfumeren met een heerlijke geur. Je kunt de pan ook door verschillende kamers verplaatsen om de geur te verspreiden.
 7. Houd het water in de gaten: Zorg ervoor dat je de pan niet onbeheerd achterlaat om te voorkomen dat het water volledig verdampt.

Deze mix van citrusvruchten en rozemarijn creëert een natuurlijk geurende sfeer die je huis gezellig en gastvrij kan maken. Je kunt dit mengsel personaliseren door er andere verse kruiden aan toe te voegen, zoals munt, basilicum of lavendel, afhankelijk van je geurvoorkeuren. Het is een natuurlijk alternatief voor synthetische luchtverfrissers en geurkaarsen, en je buren en gasten zullen er zeker blij mee zijn.