Azijn is het geheim van zachte handdoeken en perfect wit wasgoed: zo gebruik je het

Azijn is het geheim van zachte handdoeken en perfect wit wasgoed zo gebruik je het

Chemische schoonmaakmiddelen worden steeds meer gewantrouwd door de consument. De reden is dat sommige van hun ingrediënten giftig zijn. Dus waarom niet vervangen door natuurlijke ingrediënten zoals witte azijn. Je zou er verkeerd aan doen om het te onthouden voor je was, want het is duivels effectief.

Ftalaten, triclosan, ammoniak en vele andere. Deze chemische bestanddelen zijn in grote hoeveelheden aanwezig in conventionele schoonmaakmiddelen. Om ze te vermijden is er een oplossing: witte azijn. Dit ingrediënt is de ultieme natuurlijke oplossing voor uw wasgoed. Wasverzachter, natuurlijk ontsmettingsmiddel, deodorant zijn enkele van de functies die deze essentiële vloeistof in ons huis kan vervullen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van witte azijn als natuurlijk wasmiddel?
Weg met de geuren!

Als uw kleren een muffe geur hebben of de hardnekkige geur van transpiratie, beschikt u over een geducht antibacterieel middel: witte azijn. Witte azijn doodt de kiemen die dit probleem veroorzaken. Om van dit effect te profiteren, mengt u gewoon 2 kopjes witte azijn en warm water in het reservoir met vloeibaar wasmiddel. Een andere oplossing is uw vuile kleren voor te wassen in een mengsel van deze zure oplossing (één kopje) met koud water en klaar is kees!

Geen vlekken meer

Pak voor deze tip een fles met een spuitbus. Bespuit vervolgens de hardnekkige vlekken met witte azijn en laat dit maximaal 20 minuten staan. Als de vlekken er nog steeds zijn, meng dan dit zelfgemaakte schoonmaakmiddel met een eetlepel zuiveringszout. Wees wel voorzichtig, deze techniek moet spaarzaam gebruikt worden, want het kan de stof beschadigen.

6 astuces de grand-mère pour garder ses serviettes de bain toutes douces -  M6 Deco.fr
Een schild voor uw kleur

Als u uw kleren wast, kunnen ze dof worden en vervagen. Wees gerust, azijn is er om dit probleem op te lossen. Voeg gewoon een kopje azijn toe aan de trommel tijdens de laatste spoeling. U zult lange tijd kleurrijke kleren hebben!

Maak uw wasgoed zachter

Heb je voor zachte was al eens gedacht aan de natuurlijke wasverzachter witte azijn? Zo niet, dan heeft u het mis, want witte azijn vernietigt wasmiddelresten die de zachtheid van uw kleding in gevaar kunnen brengen. Probeer dus het klassieke product te vervangen door de beroemde azijn en laat de charme zijn werk doen.

Ongelukjes herstellen

Iedereen die dit probleem niet heeft meegemaakt, moet de eerste steen werpen. Wanneer uw kleren vervaagd zijn door bleekwater, ligt de oplossing voor de hand. U moet twee kopjes witte azijn mengen met een bak warm water en uw kleren een nacht laten liggen.

Comment laver vos serviettes pour qu'elles restent douces et moelleuses ?

Een waarschuwing

Deze radicale en natuurlijke oplossing heeft zijn grenzen en het is essentieel om op te letten dat u uw kleding niet beschadigt. Het is belangrijk om nooit wasmiddel en witte azijn samen te mengen, zodat de kleding niet vet wordt.

Om geurtjes te verwijderen, heeft u twee keuzes: azijn toevoegen aan de spoelcyclus of het in het reservoir met vloeibaar wasmiddel doen. Ook deze methode moet spaarzaam worden toegepast, want dit huismiddeltje kan leidingen verstoppen en wasmachines beschadigen.

Om deze trucs veilig te kunnen uitvoeren, moet u nagaan of uw apparatuur bestand is tegen azijn, want het zuur in het product kan de binnenkant wegvreten. Witte azijn moet worden vermeden bij de meest delicate stoffen vanwege de schurende eigenschappen op textiel.